Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este de părere că războiul din Ucraina se va prelungi

Realizator: Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este de părere că războiul din Ucraina se va prelungi, iar comunitatea internațională ar trebui să fie pregătită pentru un astfel de scenariu. Prezentă în această seară la Cluj-Napoca, unde participă la o conferință despre urmările invaziei ruse din Ucraina, Maia Sandu a pledat pentru continuarea susținerii europene de care au nevoie atât Kievul, cât și Chișinăul.
Maia Sandu: Chiar dacă ne bucură pe toți progresul pe care îl face armata ucraineană, cred că trebuie să fim pregătiți pentru un scenariu mai trist, un scenariu în care acest război va dura. Pentru că va fi mare nevoie de sprijin pentru Ucraina, pentru că va fi nevoie de sprijin pentru Republica Modova în continuare, pentru că știm că miza Kremlinului este să epuizeze sprijinul Europei și a celorlalți parteneri ai Ucrainei și noi nu trebuie să permitem acest lucru.
Realizator: Inițiativa pentru cultură democratică europeană din cadrul Facultății de Sudii Europene a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca îi va decerna, mâine, președintei Republicii Moldova premiul „România europeană 2022”, ne-a transmis corespondentul nostru Claudiu Pădurean./azamfir/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (9 decembrie)