Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, în a patra zi

După ce, în ultimii doi ani, Târgul de Carte Gaudeamus Radio România a lipsit în format fizic, anul acesta editurile s-au întrecut în a aduce cât mai mulți autori și invitați la întâlnirile cu publicul. Evenimentul se află astăzi în a patra zi și se poate vorbi deja de un succes. Oferta educațională este bogată, prețurile – bune, iar vizitatorii nu lipsesc. Despre două dintre lansările de carte de ieri ne vorbește acum Angela Cerven.
Reporter: Scriitorul George C. Dumitru a propus cititorilor cartea „Fericirea”. În volum sunt 10 proze scurte, de factură realistă, bazate pe observații și tipologii umane.
George C. Dumitru: Este un titlu-capcană. Personajele își caută cu destul determinare fericirea în viață și, cumva, reuseșc să rateze de fiecare dată.
Reporter: Psihologul și scriitorul Aurelian Silvestru, din Republica Moldova, a fost prezent la lansarea volumului de eseuri pentru copii „Nimeni nu învinge singur”.
Aurelian Silvestru: E vorba de personalități, de biografiile lor, care să îi ajute pe copii să nu piardă timpul în zadar. Ca să te lauzi că ai făcut ceva pentru talentul lui, trebuie să îi dai copilului voie să se joace, să greșească, să reinventeze bicicleta. Talentul constă în libertatea de a vedea lumea cu ochii tăi.
Reporter: Astăzi se vor lansa volumele „Nașterea eroului”, de Andrei Ungureanu, și „Anticariatul”, de Lucia Verona./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 decembrie