Este adevărat – nu există niciun bol de cristal care să poată prezice tendințele specifice de frumusețe pentru anul următor. Şi totuşi, există experți, cu un fler şi o perspicacitate profunde, capabili să identifice (și chiar să creeze) tendințe de culori și stiluri, cu luni înainte ca acestea să apară. Nuanțele de păr pentru 2023 surprind tot entuziasmul celor mai râvnite nuanțe și tehnici de culoare din acest an, însă mai amplificate și mai vibrante. Dacă ați cochetat cu ideea unei „revizuiri” estetice la scară largă, considerați că aceste culori bogate sunt locul perfect de unde să începeți. Nuanțele discrete de blond și brunet fac loc nuanțelor strălucitoare, dimensionale, care pot transforma pe oricine în personajul principal proverbial, în timp ce „nebunia de cupru”, preferată de celebrități, nu dă semne că ar pleca undeva – dar nu fără câteva răsturnări interesante. E greu de crezut că 2022 se apropie deja de sfârșit. Și ce an – plin de evenimente istorice și momente șocante! Însă, chiar și așa, nu putem uita de neobositele tendințe. În 2022 am văzut revenirea modei Y2K („aspectul de la începutul anilor 2000”), cu blugi cu talie joasă și fuste micro-mini, existând atât de multe look-uri de machiaj colorate și expresive și tendințe de păr pe care sperăm să le vedem și anul ce vine. Deși este greu să ne luăm rămas-bun de la 2022, pe măsură ce se apropie noul an, există direcții și mai interesante de explorat. Anul Nou reprezintă momentul ideal pentru noi începuturi, iar unul dintre cele mai bune moduri de a ne simți complet reînnoiți este să încercăm o culoare diferită a părului. Indiferent dacă doriți doar să vă reîmprospătați stilul actual sau doriți un „nou eu”, 2023 aduce o mulțime de tendințe de culoare a părului din care să alegeți. Între blond, brunet, roșcat și culori îndrăznețe la modă, există cu adevărat ceva inedit pentru toată lumea.


Culorile de păr ale anului 2023 – ce se poartă și ce este demodat

În timp ce coafurile din 2022 s-au concentrat pe tunsori simple și culori naturale, coafurile în tendințe pentru 2023 aduc un plus de îndrăzneală și noutate. Fie că este „reverse balayage” sau „bob pixie”, cel mai important lucru este, desigur, că noile coafuri flatează trăsăturile feței. În privința culorilor, 2023 va arăta foarte vibrant și feminin. Deoarece culoarea anului 2023 în materie de păr este „digital lavanda”, un lila discret „care nu cade în ridicol”, revin la modă culorile aprinse, dar și cele contrastante. Balayage-ul, în tehnica Mounir, rămâne o alegere la modă, care complimentează în special tunsorile medii. Se poartă nuanțele de blond, cu reflexe reci, dar și tonurile de toamnă roșcate, de la arămiu, până la violet, cu toate variațiunile sale. Nu se mai poartă culorile simple, dintr-un singur ton care pot înăspri trăsăturile. De asemenea, nici blondurile cu mult gri nu mai sunt o opțiune în tendințe.

• Brunetul lichid este nuanța strălucitoare a părului pe punctul de a deveni hitul anului 2023. Setat să fure lumina reflectoarelor, brunetul a fost cap de afiș în ultimul an, dar îndreptându-ne spre 2023, experții în culori îi prezic un nou succes. Brunetul lichid va duce culoarea luxoasă a părului castaniu la următorul nivel.

• „Auriul de iarnă” va fi o alegere populară pentru culoarea părului în 2023. Culoarea este perfectă pentru cele cu păr mediu spre maro închis. În timp ce „castaniul miere” este o opțiune excelentă, tendința de culoare a părului „auriu de iarnă” merită să fie în fruntea listei. Indiferent de culoarea de bază, adăugarea de tonuri aurii părului dvs. poate încălzi aspectul general în lunile mai reci. Auriul de iarnă este perfect, în special, pentru părul brun mediu până la închis. „Este o nuanță de brunet care folosește auriul ca ton dominant, mai degrabă decât roșul, ciocolatiul sau cenușiul”, susțin stiliștii.

• Cupru – Nuanța părului în 2023 este cupru. Este un roșcat frumos, este nuanța vedetă. Rămâne blondul, microtendințe, nunțe atipice, colorate, în zona de verde, albastru, turcoaz, dar cuprul rămâne vedetă în anul care urmează. Textura părului trebuie să fie umedă. Tendința ar spune chiar să aruncăm uscătoarele de păr. Chiar și în prezentările de modă am văzut multe modele care au fost coafate în stilul acesta. Se poartă părul creț sau creponat. Încă este în tendințe!

• Blond – Am lăsat la finalul enumerării această culoare de păr, întrucât dezbaterile sunt încă intense în ceea ce o privește! Și asta pentru că există atât de multe nuanțe diferite de blond, de la tonuri reci de cenușiu până la nuanțe calde de căpșune, încât nu mai este vorba doar de alegerea nuanței preferate. Există foarte mulți factori de luat în considerare, inclusiv nivelul de îngrijire pe care îl puteți gestiona și alte aspecte, cum ar fi tonul pielii și culoarea ochilor. Pentru a înțelege ce culoare a părului blond este potrivită pentru dvs., trebuie să determinați ce ton de piele aveți. Nuanțele reci de blond sunt cele mai bune pentru dvs. dacă aveți pielea rece, iar nuanțele calde de blond funcționează cel mai bine pe pielea caldă. Există patru tonuri de piele în total:
¬- Dacă aveți un tip de piele de iarnă – trebuie să căutați culoarea perfectă a părului blond platinat. Încercați să evitați blondul auriu, caramel și blond.
– Dacă aveți un tip de piele de primăvară – căutați blond înghețat, cenușiu și platină. Încercați să evitați culorile miere și maro auriu.
– Dacă aveți un tip de piele de toamnă, atunci blondul miere este cea mai bună alegere. Evitați nuanțele de blond platinat.
– Dacă aveți un tip de piele de vară – alegeți blondul auriu, miere și caramel. Uitați de nuanțele blond cenușiu.
Cunoașterea tonului pielii dvs. vă va ajuta să alegeți o culoare care să se potrivească pielii dvs., astfel încât să nu arătați ciudat sau „decolorat”. Pentru a determina acest lucru uitați-vă la venele de pe brațe. Dacă venele sunt albastre sau violet, este posibil să aveți o nuanță rece. Dacă venele dvs. par mai degrabă verzi, este posibil să aveți o nuanță caldă. De asemenea, puteți alege o nuanță de păr blond pe baza culorii ochilor. Dacă aveți ochi verzi sau albaștri, alegeți frasin, perlă sau blond natural. Dacă aveți ochi căprui sau gri închis, alegeți un blond bej, auriu, caramel sau căpșune. Nuanțele reci de culoare deschisă a părului sunt blond cenușiu, perlat și într-o măsură mai mică blond natural. Aceste nuanțe au tonuri de bază albastru sau violet care formează tonul de bază al culorii părului și completează caracteristicile mai cool. Nuanțele calde de blond au o culoare de bază aurie sau cupru. Aceste nuanțe se vor potrivi pielii calde și vor accentua ochii calzi. Culorile pot varia de la blond bej, care este o nuanță aurie deschisă a blondului, până la blond căpșună, care este predominant arămiu. Dacă vreți să arăți cât mai natural, alegeți cea de-a doua opțiune – nuanțe mai deschise, astfel încât sprâncenele să se potrivească și ele cu nuanța aleasă. În 2023 este posibilă îmbunătățirea oricărei culori deschise a părului folosind tehnici de vopsire precum balayage, shatush, airtach sau colorare.
– Blondul platinat este cea mai deschisă nuanță din diagrama culorilor de blond și este cea mai fascinantă nuanță blondă din sezonul 2022-2023. Este o culoare albicioasă rece, care se potrivește pielii palide până la cele deschise. Blondul platinat este superb cu orice culoare a ochilor, dar magic pentru femeile cu ochi căprui și albaștri.
– Blond cenușiu – Culorile părului ca de frasin sunt mai la modă acum ca oricând. Nuanțele blond cenușiu sunt tonuri reci cu nuanțe de gri și alb. Blondul cenușiu arată grozav pe majoritatea tonurilor pielii. Pielea deschisă va avea un blond natural mai deschis, în timp ce pielea mai închisă va avea o nuanță ușor umbrită. Arată grozav cu orice culoare a ochilor.
– Blond perlat – Pearl Blond este o nuanță rece, aproape platinată, dar ultra-strălucitoare, care conține nuanțe metalice de lavandă și piersică și care reflectă lumina ca o adevărată perlă. Însă, obținerea unui blonde perlat nu este ușoară, așa că sfatul experților este să apelați la ajutor profesionist.
– Blond natural – Blondul natural este o nuanță neutră echilibrată, iar rezultatul final ar trebui să fie o culoare nici prea rece, nici prea caldă. Nuanțele de blond natural se potrivesc cu toate tipurile de piele și culorile ochilor.
– Blond bej – Nuanța bej a blondului este o culoare deschisă neutră, mai palidă și mai nisipoasă. Aceasta înseamnă că nu este prea auriu sau nuanțat prea mult, așa că se amestecă cu aproape toate tonurile pielii.
– Blond – miere este una dintre cele mai râvnite și la modă nuanțe de pe graficul de culori pentru părul blond în sezonul 2022-2023. Culoarea blondului miere este atât de însorită și de revigorantă, încât îi măgulește pe toți – indiferent dacă părul este vopsit sau folosind tehnici de evidențiere (balayage, shatush, airtach). Există ceva cu adevărat cald și drăgălaș în părul blond miere, această nuanță arată cel mai bine cu pielea medie și ochii închiși la culoare. Rădăcinile mai întunecate arată, de asemenea, minunat, cu o nuanță de miere. Blondul miere este pentru femeile care apreciază naturalețea și bogăția culorii.
– Blond Strawberry – Este un ton deschis, dar cu o nuanță caldă de aur-roșiatic. Această nuanță arată de obicei cel mai bine pe pielea deschisă și pe ochii deschiși. Tonul de căpșune este potrivit pentru femeile cu pielea deschisă și tonul cald. Cu toate acestea, puteți obține nuanțe neutre și chiar ușor reci de căpșune, de obicei în tonuri de bej. Aceasta este o alegere excelentă pentru cele care doresc să poarte culori vibrante fără a fi prea strălucitoare.
– Blond șampanie – Șampania este o culoare moale, cremoasă a părului, care este atât caldă, cât și rece, deci arată bine pe orice ton de piele. Blondul șampanie are o nuanță foarte deschisă de roz rece, perfectă dacă vreți să vă schimbați culoarea tradițională a părului blond.
– Blond caramel este întotdeauna o nuanță caldă, deci ar trebui să aibă oricum echilibrul perfect de căldură. Aceasta este una dintre cele mai căutate nuanțe de blond pentru 2022-2023 și este iubită de multe vedete de la Hollywood. Blondul caramel este șic și încântător, deosebit de frumos pe tonurile de piele mai închise. Nuanțele caramel creează echilibrul perfect între nuanțele bogate de roșu, brunet și blond. În plus, are câte o parte din fiecare, arătând ca un amestec din toate, în condiții de iluminare diferite.
– Blond auriu – Blondul auriu este versatil – adaugă căldură de bronz nepretențioasă oricărui ton de piele. Dacă sunteți în căutarea unei nuanțe deschise, care să nu necesite multă întreținere, atunci un blond auriu este perfect. Nuanțele aurii se potrivesc bine cu pielea deschisă și ochi de culoare albastru pal, gri sau căprui.

Tunsorile-vedetă ale anului 2023

În materie de coafuri ar trebui evitate tunsorile plate care acoperă trăsăturile feței și au un aspect demodat. Păr mai lung, Wet Look (în traducere liberă, părul proaspăt spălat, dar aranjat), bob pixie, coafură afro sau cărare pe mijloc. Acestea sunt propunerile hairstyliștilor de top pentru primăvara lui 2023. „A fi drăguță” și „la modă” este o aspirație pentru multe femei, indiferent de vârstă. Tendințele în materie de păr nu se schimbă la fel de repede precum cele în materie de machiaj și unghii. În timp ce coafurile din 2022 s-au concentrat pe tunsori cât mai simple și culori cât mai naturale, anul 2023 aduce un plus de îndrăzneală și noutate. 2023 este un an al extremelor! Fie că vorbim despre reverse balayage sau bob pixie, cel mai important lucru este, desigur, că noile coafuri flatează trăsăturile feței. Și, din moment ce tipul și textura firului de păr diferă de la o persoană la alta, nu tot ce este în tendințe poate să fie adoptat de toată lumea. Altfel spus, va fi un sezon al extremelor în ceea ce privește lungimea părului. Fie veți face parte din „echipa” prințesei Rapunzel, fie din cea a eroinei Ioana d’Arc. Există, de asemenea, o renaștere a aspectului de la începutul anilor 2000, așa-zisul Y2K.

Tunsorile, culorile și coafurile anului 2023 au indicații precise la nivel mondial, însă pun în prim plan îngrijirea constantă și profesională, versatilitatea, adaptarea la vreme, la condiții și la evenimente. 2023 va arăta foarte colorat, feminin, versatil si divers, lună de lună, în ceea ce privește hair-styling-ul și make-up-ul. După cum am menționat deja, culoarea anului 2023 este digital lavanda, așadar se poartă nuanțele aprinse, dar în același timp și în contrast. Revin tendințele retro cu volum, tunsori și coafuri feminine, tunsoarea pixie, cu breton lung, texturizat, nuanțele de blond, cu reflex rece nisipiu, dar și cele roșcate de toamnă, de la arămiu, roșcat și chiar mov, cu toate variațiunile sale. Ca styling, tendințele sunt spre natural, cu bucle foarte lejere, cu păr drept, lucios și mult volum”, anunță hair-styliștii cu experiență în industria frumuseții.

• Tunsori medii și bucle naturale – Nu puteți alege între părul lung și cel scurt? Sau poate v-ați săturat deja să purtați mereu părul scurt și plictisitor? Atunci, avem vești bune pentru dvs.! În 2023 tunsorile medii, la baza umerilor sărbătoresc o mare revenire și sunt una dintre cele mai tari tendințe pentru anul următor. Această tunsoare este foarte lăudată pentru că este foarte versatilă și se potrivește aproximativ tuturor fizionomiilor. Părul este tăiat exact până la claviculă, iar secțiunea din față este de obicei puțin mai lungă decât cea din spate. Lungimea de tranziție face din această tunsoare un adevărat polivalent și permite multe opțiuni de styling. Fie că vreți un aspect elegant, bucle lejere sau un coc elegant, nu există limite pentru imaginația fiecăreia dintre noi.

• Tunsori drepte – Din 2023 vor fi din nou la modă tunsorile fără vârfuri filate. Părul tuns cu precizie la o singură lungime va fi tot mai vizibil în lunile următoare și, prin urmare, o coafură importantă din tendințele 2023. Tunsoarea dreaptă pare să fie deja preferată de o mulțime de fashioniste și este deosebit de modernă. După cum am menționat deja, părul este tuns pe lungime dreaptă și se evită orice efect de filare. Spre deosebire de alte coafuri moderne, aceasta este potrivită pentru a fi purtată în fiecare zi și este un clasic atemporal. Datorită tăieturii precise, aspectul se potrivește fiecărei femei și face ca fața să pară mai îngustă.

• Tunsori cu breton – Bretonul versatil revine în tendințele coafurilor din 2023. Bretonul lung, lateral, este considerat chiar un trend de referință atât pentru 2022, cât și pentru 2023. Văzut la anumite prezentări de modă pentru sezonul toamnă-iarnă 2022/2023, acest stil de breton poate fi coafat într-o varietate de stiluri. Revine la modă și bretonul cu vărfuri inegale, care sculptează pomeții și avantajează în special femeile cu fața rotundă. Dacă doriți să încercați un look nou, puteți opta pentru acest trend. Tăierea bretonului nu este un lucru banal și poate schimba foarte mult estetica feței.

• Micro bob – Coafurile bob în toate variantele imaginabile aparțin tendințelor clasice, iar bobul alungit va rămâne pentru totdeauna un trend de referință în coafură. Dar în următoarele luni, bobul alungit se va confrunta cu o concurență puternică, pentru că micro bob-ul este coafura în tendințe pentru 2023. Look-ul modern s-a văzut peste tot pe podiumurile internaționale și este noua coafură favorită a vedetelor. Părul este tăiat fie până la pomeți, fie la nivelul bărbiei. Micro bob-ul necesită un timp de obișnuire, dar poate fi coafat ulterior într-un mod incredibil de versatil. Micro bob-ul poate fi combinat și cu un breton drept sau cu unul inegal.

• Wet Look sau părul proaspăt spălat, dar aranjat – Wet look-ul este o coafură des întâlnită mai ales în rândul vedetelor de la Hollywood, ușor de realizat indiferent de lungimea firului de păr. Este o coafură chic pe care o puteți asorta fie unei rochii elegante de seară, fie unei vestimentații de inspirație masculină.

• Pixie-bob sau tunsoarea care a întinerit sute de femei – Moda pentru pixie a renăscut mai exact la mijlocul anilor ’50, după lansarea filmului “Roman Holiday”, cu Audrey Hepburn în rolul principal, atunci când fiecare a doua femeie a început să poarte o astfel de tunsoare. Tunsoarea este practică, comodă și versatilă, fiind opțiunea perfectă dacă doriți să arăți neobișnuit, dar nu aveți timp pentru aranjarea coafurii. Nu e de mirare că frizura pixie este populară chiar și în zilele noastre. Ea arată bine pe chipul oricărei femei și poate fi asortată cu orice ținută.

• Coafura afro/părul natural creț – Dacă țineți cu tot dinadinsul să obțineți un look extravagant, trebuie să încercați o coafură afro. Coafura afro este potrivită dacă mergeți la o petrecere, la o ieșire în oraș, în club sau chiar pe plajă, dacă vreți să atrageți privirile tuturor celor din jur.

• Cărare pe mijloc – Cărarea pe mijloc nu este doar coafura ideală pentru momentele în care va grăbiți, ci oferă tot felul de posibilități. De la îndrăzneț la elegant, există un look perfect pentru fiecare. Partea și mai bună este că oricine poate purta o coafură cu cărare pe mijloc și, astfel, poate încerca o mică schimbare de look într-un mod foarte simplu.

• Coadă de cal – Dacă aveți părul lung, coada de cal poate să fie o coafură comodă pentru care să optați fără probleme, în 2023. Părul poate fi prins în coadă într-o mare varietate de forme și se potrivește cu orice ocazie. Astfel, părul se prinde foarte usor în coadă și este o coafură perfectă atât pentru un antrenament la sală, cât și pentru o cină rafinată.

• Împletituri – Una din cele mai populare tendințe hairstyle atât în 2022-2023, cât și în anii precedenți, împletiturile sunt practice, ușor de realizat, menținând părul în loc pentru perioade lungi de timp. Au fost văzute împletituri pur și simplu fermecătoare, dar și variante dezordonate; accesoriile aduc și ele un plus, imaginația pentru acest sezon fiind una remarcabilă.

• Cocurile – Cocurile care ne duc cu gândul la balerine nu lipsesc în niciun sezon și se pare că nimeni nu regretă asta, o tendință hairstyle 2022-2023 caracterizată acum de un păr perfect întins, preferabil umed. Un look care poate fi purtat într-un mediu atât profesional, în oraș, dar și acasă – de ce nu, mai dezordonat. O particularitate a acestui sezon: cocul propriu-zis se poartă în partea de jos! Cocul deasupra capului este o tendință practică și versatilă, această modalitate de aranjare a părului putând fi purtată ca atare, dar și cu ajutorul unei eșarfe sau al unei funde, ca detaliu extra sau orice alt accesoriu drăguț.

• Vintage – Unele din cele mai surprinzătoare tendințe 2023 sunt cele de inspirație vintage, pentru acest sezon, experții reușind să parcurgă aproape toată istoria cu modurile de aranjare a părului. Și chiar dacă anii ’20 au avut un ușor avantaj, franjurii ondulați ai anilor ’70 și-au făcut simțită prezența, la fel ca și volumul uneori exagerat.

• Bucle lejere – Părul liber, cu bucle largi și curgătoare, o coafură bătută parcă de vânt, fără efort, formează cea mai libertină tendință de hairstyle pentru sezonul toamnă-iarnă 2022-2023. O aranjare a părului, care, deși poate fi interpretată ca neglijentă, nu poate fi criticată.

• Cu cărare într-o parte – Comparativ cu despărțirea părului pe mijloc, cel într-o parte este mult mai elegant, o tendință de referință a sezonului rece toamnă-iarnă. Așadar, fie că vă doriți mai multă eleganță sau o eleganță ușor rebelă, acest sezon vă oferă o mulțime de variante și oportunități.

Trenduri de make-up în 2023

Pentru că ne place să fim mereu pregătite pentru ceea ce urmează, vom vorbi și despre trendurile în machiaj care vor acapara anul 2023. Există unele tendințe care se potrivesc atât pentru sezonul rece și cel al sărbătorilor, dar care se vor face remarcate și în anul care vine. Așa că, dacă vi se potrivesc toate, puteți fi fericita exploratoare a acestei lumi, iar dacă nu, alegeți-le doar pe cele adecvate stilului dvs.!

• Eyeliner – Cu bucurie spunem că vremea eyeliner-urilor nu a trecut ba, din contră, pare să mai stea pe piață încă o vreme bună. Machiajul ochilor poate să scoată în evidență tot ce avem noi femeile mai frumos și, uneori, chiar este tot ceea ce avem nevoie pentru a ne afișa în public. Formele date de eyeliner nu trebuie să fie dintre cele mai complicate, însă trebuie să știți că acum aveți la îndemână și eyeliner-ul digital, care vă permite să construiți și să ștergeți ușor până ajungeți la varianta ideală pentru întregul look. Nu uitați nici de machiajul tip cat eye, care pare să prindă din nou avânt și pe care îl puteți crea cu ajutorul tușului de ochi sau al creionului. Așadar, aveți parte de „2 în 1” atunci când vine vorba despre aceste ustensile de machiaj. „Eyeliner-urile colorate se vor răspândi ca tendință majoră în 2023. Am văzut câteva look-uri grafice de eyeliner inspirate de serialul Euphoria și ne așteptăm să vedem și mai multe anul viitor”, spun experții. Este adevărat – eyelinerul colorat nu se potrivește chiar oricărei ocazii, dar în fiecare zi vedem noi modalități de utilizare prin intermediul rețelelor sociale. Încercați un aspect de linie, un ochi de pisică inversat sau un colț interior al ochiului în culori diferite.

• Sprâncene laminate sau… decolorate – Acest trend a început să ia amploare acum câțiva ani și prinde din ce în ce mai mult contur. Forma și culoarea sprâncenelor pot să schimbe întreaga fizionomie și să transforme orice machiaj dintr-unul normal într-unul spectaculos cu fiecare ocazie. Dacă sprâncenele laminate nu sunt tocmai pe gustul dvs., nu este nicio problemă! Un trend care se află de-a dreptul la polul opus acestuia este cel în care sprâncenele sunt decolorate sau foarte subțiri. Desigur, acesta nu se potrivește unui machiaj pe care să-l purtați zi de zi, ci mai degrabă unuia pentru un eveniment special și pentru o scurtă perioadă de timp. Dacă însă vi se pare că sprâncenele decolorate sau cele foarte subțiri vă caracterizează, puteți să adoptați acest stil pe termen lung.

• Fard strălucitor și intens – Fardul strălucitor nu va ieși prea repede din tendințe și, mai mult decât atât, își va menține locul în topul preferințelor femeilor din întreaga lume. Pe lângă fardul strălucitor, cel intens este și el în top atunci când vine vorba de un machiaj de ocazie. Unii designeri au folosit în completarea outfiturilor lor chiar și ruj în zona ochilor pentru a da un efect mai intens al machiajului atunci când vine vorba despre fard.

• Buze conturate – Buzele conturate par să câștige tot mai mult teren și să își păstreze locul în topul preferințelor make-up artiștilor de peste tot. Pentru a da impresia de volum, buzele pot fi conturate atât cu ruj mat sau satinat, cât și cu gloss. Însă, tot ceea ce trebuie să faceți este să fiți atente la restul outfitului pe care îl alegeți pentru o ocazie sau un eveniment, pentru ca și rujul să fie în concordanță cu acestea. Un lucru este cert: rujul roșu nu va ieși prea curând din tendințe și este absolut necesar să aveți unul în trusa de machiaj sau în poșetă. Trendurile sunt cele care dictează, însă numai noi înșine suntem cele care alegem să fim inspirate de acestea și să luăm doar ce este mai bun din toate.

• Aspect de „tâmplă înaltă glazurată” (Glazed temple highlight) – Totul este să obțineți acel aspect lucios cu îngrijirea pielii hidratate și un machiaj care îmbunătățește strălucirea. În 2023, „împingem limitele luminii și ale pielii de sticlă la următorul nivel și concentrăm plasarea pe tâmplă și în jurul ochilor, mai puțin pe obraz”. Tendința tâmplelor glazurate „este o strălucire atrăgătoare, care reflectă lumina, evidențiată pe tâmple. În esență, schimbăm toate accentele obrajilor către tâmplă și osul orbital, astfel ca, atunci când vă înclinați fața, lumina să se reflecte într-un fulger”, susțin experții în make-up. Iată cum să creați acest aspect: „Ca pas final în aplicarea machiajului, adăugați o picătură de iluminator lichid în palmă, între degetul mare și încheietura mâinii, și apăsați cu cealaltă palmă pentru a se distribui uniform. Apoi, ștampilați ușor tâmplele, în jurul ochilor și aproape de linia părului.”

• Fard de obraz minimalist – Cu „skinimalismul” în continuare foarte puternic, există, totodată, un accent pe lăsarea frumuseții naturale să strălucească cu câteva ajustări ușoare la rutina personală de înfrumusețare. Așadar, în loc să stratificăm produsele în ordinea lor obișnuită, construim o strălucire naturală. Există o trecere de la aplicarea de fard de obraz mai îndrăzneață la un aspect moale și discret. Cream Blush-ul sau rujurile sunt produsele ideale cu care să lucrați pentru această metodă. După ce pielea este pregătită și amorsată, aplicați un strat subțire de nuanțator, BB Cream sau fond de ten ușor pe toată pielea. Apoi, folosiți o pensulă de fard de obraz pentru a adăuga puțin pigment-cremă, însă testați-l pe dosul mâinii înainte de a-l aplica pe obraz. După ce ați aplicat fardul de obraz, aplicați un alt strat de nuanțator deasupra pentru a crea aspectul de „înroșit din interior”.

• Machiaj îndrăzneț în albastru vibrant – Albastrul poate fi intimidant, astfel că experții ne sfătuiesc să începem cu un rimel albastru pentru un pas subtil de culoare. Dacă vă simțiți confortabil cu rimelul albastru, vă veți simți confortabil și cu un creion de ochi albastru pe linia interioară de jos a ochilor. Aceste două sfaturi pot fi asociate cu orice aspect de machiaj, de la natural la dramatic, doar înlocuind cu albastru eyelinerul sau rimelul maro și negru. Pentru pasionatele de machiaj, încercați ceva diferit pentru ochii de culoare albastră. În esență, este o tehnică smokey-eye, care trece în albastru în loc de negru mat închis. Cu atât de multe variante de albastru, puteți alege bleumarin, albastru regal sau albastru strălucitor.

• Farduri metalice distractive – Culorile metalice sunt preferatele anului 2023. Iată cum să le aplicați: după ce tenul și sprâncenele sunt complete (folosind corectorul și pudra de fixare de la bază până la zona ochilor), folosiți degetul pentru a lua puțin din nuanța metalica preferată. Rețineți că degetele sunt întotdeauna cea mai bună metodă de aplicare pentru umbrele metalice. Tamponați și glisați umbra metalică din centrul liniei superioare a genelor spre exterior, oprindu-vă imediat după cută. Finalizați aspectul cu aplicarea unui creion de ochi în interiorul liniei de jos a ochilor și un strat sănătos de rimel.

• Machiaj monocrom – Suntem întotdeauna fani ai multitasking-ului în ceea ce privește machiajul, dar suntem încântați să vedem că machiajul monocrom revine puternic în acest sezon. Specialiștii sugerează să folosiți „o culoare de fard de obraz care să dubleze nuanța delicată a buzelor și o atingere de căldură în pliul ochiului”. Indiferent dacă vă place machiajul monocromatic într-o nuanță trandafirie sau cea a piersicii bogate, fie că doriți să îndrăzniți cu o nuanță de prună sau roșu vibrant, acest lucru este extrem de ușor de realizat, iar această tendință de impact va fura întotdeauna locul spectaculosului.

• Genele colorate – Genele multicolore vor (re)veni în fruntea tendințelor de make-up, întrucât culoarea în sine revine cu tupeu, iar genele colorate sunt o modalitate distractivă de a adopta această direcție. Genele colorate, extrem de râvnite în anii ’90, revin cu atât de multă îndrăzneală, încât experții se declară surprinși că nu au văzut această tendință dominantă mai devreme.

• Folosirea netradițională a fardului de obraz – Folosiți fardul de obraz în același mod în care ați folosi bronzer-ul: frunte, pomeți, tâmple. În ultimii ani, am putut observa că blush-ul este folosit aproape în orice mod. Tocmai de aceea experții bănuiesc că această tendință va continua în 2023, din simpla dorință a femeilor de a experimenta. Așadar, folosiți blush-ul în locul bronzer-ului!

• Buze „blurate” – Tendința buzelor încețoșate vine să acapareze tendința buzelor foarte accentuate, până nu demult foarte populară. Acest aspect de buze mai „leneșe” sau mai „adormite” este la fel de șic ca întotdeauna și îl puteți aplica în câteva moduri diferite. Sugestia ar fi să folosiți o perie pufoasă pentru a estompa culoarea, să ștergeți excesul de pe buze după aplicare cu un șervețel sau chiar să utilizați degetele pentru un aspect „abia remarcat”. Puteți folosi chiar un ruj care înclină puțin spre o nuanță mată.

• Stick-uri cremoase – Împreună cu tendința de minimalism la nivelul pielii, machiajul multifuncțional a fost foarte popular și ne așteptăm să se „prăvălească” și în 2023. Cel mai simplu mod de a vă îmbunătăți jocul de machiaj multifuncțional și de a vă înclina spre minimalismul pielii sunt batoanele-cremă. Vorbim de stick-uri de fond de ten, stick-uri de bronzer, stick-uri de fard de obraz și stick-uri de iluminare! Pentru tot ceea ce tenul dvs. ar putea avea nevoie există un stick. Ele dau acel aspect aerisit și nu încarcă deloc pielea. În plus, durează pentru totdeauna!

• Folosiți culori la modă – Nu uitați că în fiecare an Institutul Pantone anunţă culoarea anului, pentru 2023 fiind vorba despre Viva Magenta, o culoare descrisă ca un „roşu animat, care pulsează cu mişcare”, „o culoare exuberantă care promovează optimismul şi bucuria”. Pantone 18-1750 Viva Magenta, o nuanţă vibrantă şi nuanţată de roşu purpuriu, este un exemplu de echilibru: bazându-se atât pe tonuri calde, cât şi reci, originile culorii sunt ancorate în natură, cu o nuanţă electrizantă care poate fi găsită atât în sfera fizică, cât şi în cea virtuală. Aflat în cel de-al 23-lea an în care selectează o culoare anuală, Institutul Pantone își explică alegerea: „Am ales această culoare pentru că am simţit că este o nuanţă neconvenţională pentru o perioadă neconvenţională, ceva care ne-ar putea prezenta o nouă viziune”, a declarat Leatrice Eiseman, director executiv al institutului. Viva Magenta, notează Eiseman, comunică putere – dar într-un mod asertiv, nu agresiv. „Este o culoare care vibrează cu adevărat cu vervă şi vigoare, care demonstrează un nou semnal de putere, ceea ce este ceva de care avem cu toţii nevoie pentru un viitor mai optimist.” Selecția Sherwin-Williams (o altă companie americană cu renume în industria producției de vopsele și culori) pentru culoarea anului 2023 este Redend Point SW 9081, un roz-mov prăfuit. Redend Point SW 9081 vine cu energie de toamnă și este o nuanță preferată pentru tot parcursul anului, întrucât combină energiile rozului jucăuș cu tonurile slabe de pământ. Culoarea anului 2023 de la Graham & Brown este Alizarin, o nuanță de roșu auburn.

Autor: Alina Andrei, RADOR

https://www.thezoereport.com/beauty/2023-hair-color-trend-predictions
https://www.popsugar.co.uk/beauty/gold-hair-color-49010428?utm_medium=redirect&utm_campaign=US:RO&utm_source=www.google.com
https://www.bustle.com/style/hair-color-trends-2023
https://www.brit.co/beauty/hair/winter-hair-colors/
https://www.thelist.com/1082831/hair-colors-youll-be-asking-for-in-2023/
https://www.ipsy.com/blog/2023-hair-trends
https://www.ipsy.com/blog/2023-makeup-trends
https://www.thezoereport.com/beauty/2023-makeup-trend-predictions
https://www.azyaamode.com/en/7-makeup-trends-to-explore-in-fall-winter-2022-2023
https://www.harpersbazaar.com/beauty/makeup/g41339490/spring-2023-makeup-trends/
https://www.elle.com/uk/beauty/make-up/g40957581/spring-2023-makeup-trends/
https://www.vogue.in/beauty/content/10-makeup-trends-that-everyone-will-be-talking-about-in-2023
https://www.glamourmagazine.co.uk/gallery/spring-2023-makeup-trends-fashion-week