ASOCIAȚIA STUDENȚILOR LA COMUNICARE DĂ STARTUL PROIECTULUI CARITABIL „ASCARAVANA FAPTELOR BUNE”

 

 

Asociația Studenților la Comunicare (ASC) a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) începe  a IV-a ediție a proiectului caritabil „ASCaravana Faptelor Bune” și vă invită să luați parte la acesta alături de voluntari. Proiectul se v-a deșfășura în perioada 12 – 20 decembrie 2022, iar ediția de anul acesta are ca scop ajutarea familiilor din medii defavorizate, prin colaborarea cu Asociația Magic.

„Ascaravana Faptelor Bune” este un proiect de tradiție al ASC, iar în fiecare an în perioada Crăciunului ne propunem să aducem un mic aport în societate prin diferite activități de strangere de fonduri, ca mai apoi să donăm banii către cauza ediției din acest an, Asociația Magic. Activitățile ediției din acest an sunt următoarele:

12-13 decembrieASCookies, care presupune un târg de vânzare de prăjituri și decorațiuni de Crăciun. Activitatea presupune amplasarea unor standuri cu dulciuri de casă și obiecte decorative confecționate manual. Standurile vor fi amplasate în diferite zone populate, precum căminele studențești ale Universității din București (Grozăvești, Leu), dar și lângă complexul comercial AFI Palace Cotroceni și în zona Universității. Pe lângă amplasarea standurilor în zone fixe, echipaje de voluntari vor porni pe teren cu tăvile pline pentru a oferi doritorilor o părticică din spiritul Crăciunului. Activitatea se va desfășura pe durata a două zile, iar toți banii strânși din donații vor fi direcționați către Asociația Magic.

14 decembrieSeară de colinde, activitate care se va desfășura în Mojo Music Club (Strada Gabroveni 14, București) și va cuprinde mai multe momente artistice. Intrarea în locație se va realiza pe baza unei donații minime de 10 lei*.

16 decembrieChristmas Party, care se va desfășura în Agartha Club (Strada Soarelui 1, București) începând cu ora 22:00. Pentru că în perioada Crăciunului muzica răsună și mai tare față de obicei, mai ales colindele, una din activitățile pregătite este o petrecere cu tematică de iarnă. Astfel, evenimentul este deschis tuturor persoanelor care vor să se distreze, să socializeze și să cunoască oameni noi. În cadrul evenimentului, atmosfera va fi garantată de DJ și MC. La intrare va fi percepută o donație minimă de 20 de lei*.

17 decembrieQuiz and Board Games Night, care se va desfășura în 1UP Gamers Pub (Str. D. I. Mendeleev 29, București), iar în cadrul acestei activități, participanți vor fi angrenați în diverse subiecte de cultură generală cu tematică de Crăciun, astfel că aceștia vor socializa și vor colabora pentru obținerea punctajului maxim. De asemenea, concomitent sesiunii de Quiz, pasionații de jocuri de societate se vor destinde și își vor pune în practică abilitățile de cooperare în echipă, printr-o activitate de boardgames. Cele două activități se vor încheia cu premierea celor două echipe câștigătoare. Accesul se va face în baza unei donații minime de 10 lei*.

18 decembrieYard Sale, care se va desfășura în U Café by N (U Business Center, Bulevardul Iancu de Hunedoara 8, București). Această activitate reprezintă un târg care promovează „reciclarea” în modă și fashion-ul sustenabil. În cadrul târgului, expozanții își vând hainele din garderoba proprie la prețuri cât mai accesibile, astfel încurajând tinerii să refolosească hainele. ASC se alătură acestei inițiative, iar voluntarii care vor să își vândă îmbrăcămintea, încălțămintea sau accesoriile, își vor expune articolele la activitate*.

18 decembrie – Lansarea ediției de Crăciun a revistei „Etajul 6”. La sfârșitul proiectului, va avea loc lansarea ediției de Crăciun 2022 a revistei Etajul6. Acesta este un proiect de suflet pentru voluntarii ASC, deoarece avem șansa să scriem pentru un public real. În această ediție, articolele vor aborda tainele Crăciunului, de la activități desfășurate în familie de Crăciun, până la aspecte „behind the scenes” ale organizării proiectului ASCaravana Faptelor Bune. În acest fel, cititorii vor avea ocazia să pătrundă în lumea creării unui eveniment și de a afla pașii care au condus la desfășurarea unui eveniment de succes.

20 decembrieVizităm Asociația Magic.

*TOȚI BANII STRÂNȘI ÎN URMA ACESTOR ACTIVITĂȚI VOR FI DONAȚI ȘI INVESTIȚI ÎN SCOPUL AJUTORULUI ASOCIAȚIEI MAGIC.

Asociația Magic este o organizație non-guvernamentală care ajută copiii cu afecțiuni grave și familiile acestora. Născută din taberele MagiCAMP în 2014, lumea Magic a ajutat peste 5,000 de beneficiari prin implicarea a peste 2000 voluntari. Tipurile de diagnostice pe care le au copiii din această asociație sunt: afecțiuni oncologice, copii cu arsuri, copii orfani, copii cu afecțiuni cronice grave, copii cu autism, copii cu Sindrom Down și alte tipuri de afecțiuni. Situația materială a familiilor care au un copil cu afecțiuni oncologice sau alte afecțiuni grave, aflat în tratament, este una foarte grea.

În prima ediție a proiectului „ASCaravana Faptelor Bune” (2019), cauza aleasă a fost o familie nevoiașă din București, iar activitățile sau desfășurat în format fizic. În 2020, ediția online s-a axat pe sprijinirea unui tânăr bolnav de leucemie acută limfoblastică, Raiu Andrei. În anul 2021, scopul nostru a fost să fim alături de familia Săvulescu, care se confrunta cu diverse probleme pe plan material. Această familie este din Frumușani și are opt copii, ceea ce ne-a motivat să contribuim la îmbunătățirea mediului de dezvoltare al acestora. ASC și-a atins scopul de a-i ajuta pe membrii familiei Săvulescu, prin faptul că i-a sprijinit pe aceștia să își plătească utilitățile. De asemenea, voluntarii ASC au pregătit cadouri de Crăciun pentru copilași și au oferit căldură familiei.

Vă așteptăm să faceți parte din proiect și să suțineți cauza alături de noi atât fizic, cât și prin donații online în contul:

IBAN: RO25 BREL 0005 5218 3414 0100

Titular: Maia Maria Albulescu

 

Pentru mai multe detalii referitoare la proiectul „ASCaravana Faptelor Bune”, dar și la Asociația Studenților la Comunicare:

Bianca PĂUNESCU – Project Manager – 0721 306 912

Andrei NICOLAE – Director departament Proiecte – 0725 661 275

Ciprian LAZĂR – Președinte ASC – 0799 335 556