Ministerul Sănătății primește anul viitor un buget mai mare cu 5 miliarde de lei

Ministerul Sănătății primește anul viitor un buget mai mare cu 5 miliarde de lei. Banii sunt pentru investiții, iar ministrul Alexandru Rafila spune că vor îmbunătăți serviciile pentru pacienți.

Și ministrul Lucian Romașcanu a ieșit mulțumit de la ședința comisiilor de buget și finanțe: Ministerul Culturii va avea și el mai multe fonduri, în 2023. Alina Stănuță urmărește dezbaterile de la Parlament, privind proiectele bugetului de stat și al asigurărilor sociale.

Reporter: Alina Stănuță – Parlamentarii din comisiile pentru finanțe au aprobat în această dimineață bugetul Ministerului Culturii, care este cu aproximativ 15 % mai mare decât anul în curs.

Ministrul Lucian Romașcanu afirma că este un buget generos, iar cel mai mare proiect al Ministerului, Festivalul Enescu, are finanțarea alocată. Și bugetul Ministerului Sănătății a primit aviz favorabil din partea comisiilor pentru buget-finanțe. Ministrul Alexandru Rafila explica faptul că fondurile alocate instituției au crescut față de anul în curs.

Alexandru Rafila: În acest an, față de anul precedent, este o suplimentare de buget la Ministerul Sănătății de circa 5 miliarde de lei, datorită investițiilor pe care le vom face în anul 2023 și care necesită finanțare, fie că discutăm de fonduri rambursabile sau nerambursabile, această sumă o să intre în sistemul de sănătate pentru creșterea calității serviciilor medicale.

Reporter: În timpul dezbaterilor au fost aprobate și câteva amendamente depuse de parlamentarii puterii, care vizează unele suplimentări de fonduri pentru anumite spitale. În schimb, amendamentele depuse de reprezentanții opoziției au fost respinse.

Până la această oră, au mai primit avize favorabile și proiectele de buget ale Consiliului Național de Studiere a Arhivelor Securității sau Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. /lalexandrescu/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 decembrie