Aprecieri ale primarului Iașiului, Mihai Chirica

Mihai Chirica, primarul Iașiului, consideră că au fost disproporționate descinderile și audierile efectuate ieri de DIICOT într-un dosar în care mai mulți angajați ai municipalității sunt cercetați cu privire la autorizarea unor construcții. El susține că acțiunile au afectat activitatea Primăriei.

Mihai Chirica: Indiferent care sunt, să spunem, consecințele acestui dosar, e foarte clar: cel care este vinovat trebuie să plătească. Și eu voi fi cel care susțin într-un mod vehement acest lucru. Am și spus-o ieri, am spus-o și prin plângerile penale pe care le-am înaintat și, dacă vreți, vă dau și un inventar al acestora, pe care le-am trimis către Parchetul General în cursul săptămânii trecute. Nu am nici cea mai mică emoție, nu emoție, nici cea mai mică emoție referitor nu numai la cauza M.Chim-Zămosteanu, ci la orice altă cauză pentru care s-au cerut documente, pentru că știu foarte clar ce fac și cum fac.

Realizator: Amintim că primarul Mihai Chirica a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Aseară la ieșirea de la audieri, el a declarat că în această perioadă își va delega atribuțiile, dar că va contesta în instanță decizia./cpodea/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 15 decembrie