TAROM a introdus, de sărbătorile de iarnă, curse aeriene suplimentare cu destinația București – Baia Mare și retur

Maramureșul este și în acest an destinația preferată de mii de turiști din țară pentru petrecerea Crăciunului, zonă a țării cunoscută prin bogăția obiceiurilor și a tradițiilor specifice.

Pentru această perioadă, TAROM a introdus curse de pasageri cu avioane de mare capacitate cu destinația Baia Mare. Corespondentul nostru, Adrian Marchiș, relatează.

Reporter: Pentru prima dată de la înființarea Aeroportului Baia Mare și datorită solicitărilor turiștilor, compania națională TAROM a introdus acum, de sărbătorile de iarnă, curse aeriene cu destinația București – Baia Mare și retur.

Directorul aeroportului, Dorin Buda: Este prima dată când compania TAROM suplimentează numărul de locuri pe ruta București – Baia Mare și retur. Aceste zboruri în data de 23, 27 decembrie, respectiv 2 ianuarie 2023 vor fi operate cu aeronave mari, Boeing 737. Este o dorință mai veche a noastră, întrucât solicitările sunt foarte multe și încă cu două săptămâni înainte de operarea zborurilor toate biletele companie TAROM sunt vândute. Numărul turiștilor care ne vizitează în preajma sărbătorilor de iarnă este tot mai mare, astfel încât dacă până acum operau zborurile București-Baia Mare și retur cu aeronave de capacitate maximă 72 de pasageri, de sărbători aeronavele operate vor avea 180 de locuri.

Reporter: Aeroportul Internațional Baia Mare mai înregistrează o premieră: acum, la sfârșit de an, va ajunge la 75.000 de pasageri, depășind astfel aeroporturi mari, cu tradiție, din țară./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 decembrie