Volodimir Zelenski a mulțumit fiecărui american pentru ajutorul acordat țării sale

Realizator: Cristian Bâcâin – Camera Reprezentanților din Congresul Statelor Unite urmează să adopte azi noul buget federal de 1,7 trilioane de dolari, pentru a evita paralizarea guvernului, care ar putea interveni chiar din această seară în lipsa unei legi aprobate. Votul ar trebui să se desfășoare fără emoții, după ce textul a fost aprobat ieri în Senat. Bugetul american include și 45 de miliarde de dolari destinați Ucrainei. În discursul rostit miercuri în Congresul Statelor Unite, președintele Volodimir Zelenski a mulțumit fiecărui american pentru a ajutorul acordat țării sale.

Volodimir Zelenski: Vă mulțumesc foarte mult, atât pentru pachetele financiare pe care ni le-ați oferit deja, cât și pentru cele pe care ați fi dispuși să le decideți. Banii voștri nu sunt pomană, sunt o investiție în securitatea globală.

Reporter: Le-a spus liderul ucrainean membrilor Congresului, în contextul sondajelor care arată că tot mai mulți americani cred că sumele alocate Ucrainei ar trebui direcționate mai curând spre măsurile interne de combatere a crimei și a migrației ilegale./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 decembrie