A crescut interesul românilor de a petrece sărbătorile de iarnă la malul mării

Pentru cei care îşi doresc un sejur liniştit de Crăciun, litoralul este o variantă, mai ales că vremea se anunţă frumoasă în zilele următoare.

Agenţiile de turism spun că interesul românilor de a petrece sărbătorile de iarnă la malul mării a crescut în comparaţie cu anii trecuţi.

Reporter: Atracția mării rămâne puternică pentru unii români chiar și la sfârșit de an, când preferă să petreacă Crăciunul sau Revelionul pe litoral. Câțiva hotelieri au reușit să atragă clienții cu oferte speciale, pentru că interes există. Ștefan Necula, directorul unei agenții de turism de pe litoral:

Ștefan Necula: Numărul turiștilor a crescut față de anul trecut. Multe dintre hoteluri sunt aproape de capacitatea maximă. De exemplu, pentru Crăciun, la un hotel din stațiunea Mamaia, tariful pornește de la 1986 de lei pentru pachetul de trei nopți pentru două persoane. Și aici avem incluse mese festive de Crăciun, dar și accesul la centrul spa.

Reporter: Un hotel de patru stele din Mamaia își răsfață vizitatorii cu un prânz barbeque tradițional românesc în ziua de Crăciun, cină cu muzică live și acces la centrul spa. În plus, vremea se anunță însorită la mare în următoarele trei zile, cu temperaturi de până la 8 grade Celsius. Pe lângă plimbările pe plajă, turiștii pot merge în Centrul Vechi al Constanței, în Portul Tomis, la restaurantele sale cu specific pescăresc sau pe faleza plină de farmec a Cazinoului./dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 decembrie