Aproximativ 180 de mii de credincioși au adus un ultim omagiu Papei emerit Benedict al XVI-lea

Aproximativ 180 de mii de credincioși au adus un ultim omagiu Papei emerit Benedict al XVI-lea, al cărui trup a fost depus în ultimele trei zile în Bazilica San Pietro.

Înmormântarea va avea loc mâine, iar ceremonia va fi oficiată de Papa Francisc, fiind pentru prima oară în istoria modernă când un Papă prezidează funeraliile predecesorului său. Transmite din Italia corespondenta RRA, Elena Postelnicu.

Reporter: Elena Postelnicu – Alți șaizeci de mii de credincioși au așteptat astăzi la coadă aproximativ o oră pentru a aduce un ultim omagiu Suveranului Pontif emerit.

-: Papa Benedict a fost un lider foarte bun, cu predici interesante. Pontificatul său a reprezentat o schimbare puternică, cu atât mai mult cu cât a încercat să-i pedepsească pe alți preoți pentru abuzurile comise. Nu este puțin ceea ce a făcut.

-: Vreo 40-50 de minute am stat în rând. Intrând, într-adevăr am simțit o durere în suflet, o pierdere enormă pentru că a fost în papă bun, inteligent, un profesor mare, un papă care a promovat pacea, familia. Ceea ce mi-a plăcut la el că a accentuat că nu puterea, și nu bogăția sunt valorile cele mai importante pentru a fi fericit.

Reporter: Celebrarea euharistică de mâine pentru funeraliile lui Benedict al XVI-lea va fi prezidată de Papa Francisc și celebrată de decanul Colegiului Cardinalilor, Giovanni Battista Re. La ceremonie se așteaptă să participe aproximativ 100.000 de pelerini./lalexandrescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 ianuarie