Harry, dezvăluirea din autobiografie: „William m-a atacat fizic din cauza lui Meghan”

În autobiografia sa mult așteptată, „Spare”, Prințul Harry povestește că a fost agresat fizic de fratele său William, Prințul de Wales. Episodul a avut loc, conform celor relatate de Harry, când relația cu fratele său s-a stricat, din cauza relației pe care prințul o începuse cu Meghan, relatează „The Guardian”, citând un fragment din cartea lui Harry, care va fi lansată în curând și din care a primit o copie. Descriind o confruntare în casa lui din Londra în 2019, Harry afirmă că William a numit-o pe Meghan Markle drept „dificilă” și „prost crescută”.
Atunci, Harry a respins acuzațiile, spunându-i fratelui său că repeta ca un papagal relatarea presei despre soția sa. Confruntarea a escaladat, scrie Harry, până când William „m-a prins de guler, mi-a smuls lanțul și m-a aruncat la pământ”. Harry își amintește, apoi, că fratele său i-a cerut să nu-i povesteacă lui Meghan și, de fapt, inițial nu a făcut-o. Însă, Meghan a observat zgârieturile și Harry i-a povestit despre incident.
Pe fondul măsurilor de securitate stricte înainte de lansarea cărții, „The Guardian” a obținut o copie. Titlul cărții provine dintr-o zicală veche din cercurile regale și aristocratice: că primul fiu este moștenitorul titlurilor, puterii și averii, iar un al doilea este, prin urmare, o rezervă, dacă i se întâmplă ceva primului născut.
Și, povestește mai în detaliu ce s-a întâmplat în acea zi. Când William a sosit la Nottingham Cottage – unde locuia atunci Harry, în parcul Palatului Kensington și cunoscut sub numele de „Nott Cott” – era deja nervos, afirmă Harry. După ce William s-a plâns de Meghan, Harry i-a spus că repetă ca un papagal povestea din presă și se aștepta la mai mult. Dar William – spune Harry – nu era rațional, așa că cei doi bărbați au țipat unul la altul. Prin urmare, Harry și-a acuzat fratele că se comportă ca un moștenitor, incapabil să înțeleagă de ce fratele său mai mic nu se mulțumea să fie de rezervă. Şi-au schimbat insulte, înainte ca William să afirme că încearcă să ajute. Harry a spus: „Vorbești serios? Să mă ajuți? Scuză-mă, așa o numești? Să mă ajuți?”. Acel comentariu, spune Harry, l-a înfuriat pe fratele său, care l-a înjurat, când se apropia de el. Atât de speriat – scrie Harry -, a intrat în bucătărie, urmat de fratele său furios. Harry scrie că i-a dat fratelui său un pahar cu apă și a spus: «Willy, nu pot să vorbesc cu tine când ești așa”. Scrie: „A pus apa pe masă, m-a numit cu alt nume, apoi a venit spre mine. Totul s-a întâmplat atât de repede. Deci, foarte repede. M-a prins de guler, mi-a smuls lanțul și m-a aruncat la pământ. Am aterizat pe castronul câinelui, care mi s-a rupt sub spate, bucățile m-au tăiat pe corp. Am stat acolo o clipă, amețit, apoi m-am ridicat în picioare și i-am spus să iasă”. Când William a plecat, scrie fratele, s-a întors și a strigat: „Nu este nevoie să-i spui lui Meg”».
Harry spune că nu i-a povestit imediat soției sale, ci și-a sunat terapeutul. Când, mai târziu, Meghan a observat „zgârieturi și vânătăi” pe spatele său și i-a povestit despre agresiune, Harry spune că „nu era atât de surprinsă și nici nu era atât de furioasă, era teribil de tristă”.
Resentimentul lui Harry de a fi „înlocuitorul” este tema unificatoare a cărții sale, care cuprinde capitole despre copilăria sa, școala sa, cariera sa ca membru al Familiei Regale și în armata britanică, relația cu părinții săi și cu fratele său și viața cu Meghan, despre cum s-au cunoscut și cum a curtat-o, despre căsătorie și calitatea sa de părinte./oavram
https://www.ilmessaggero.it
Traducerea: Oana Avram