Timişoara apare într-un top al celor mai bune locuri de vizitat, alcătuit de The Independent

Orașul Timișoara, care anul acesta este Capitală Culturală Europeană, apare într-un top al celor mai bune locuri de vizitat, alcătuit de cotidianul britanic The Independent. Publicația îi îndeamnă pe turiști să admire clădirile în stil baroc și piețele istorice din Timișoara, unde au parte și de expoziții de artă, concerte de muzică clasică și festivaluri de jazz. Primarul Dominic Fritz spune că miza acestui an o reprezintă atragerea de turiști, dar și de investitori.

Dominic Fritz: Mă bucur să văd că presa internațională redescoperă tradiția și rădăcinile europene ale Timișoarei, dar și faptul că ne dezvoltăm rapid și avem o viață culturală vibrantă. Interesul presei internaționale pentru Timișoara este o oportunitate istorică pentru noi. Prin promovarea internațională a Timișoarei, redevenim magnet de prosperitate și de creativitate și aducem vizitatori, investitori și studenți în oraș. Imaginea noastră ca oraș curajos, divers, inovator redefinește locul României pe harta Europei și tocmai asta este miza acestui an.

Realizator: Dominic Fritz, primarul Timișoarei, care este Capitală Culturală Europeană anul acesta, alături de orașele Veszprém din Ungaria și Elefsina din Grecia./gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 ianuarie