Salvatore Adamo, afectat de o problemă de sănătate la 79 de ani, ia o decizie grea

Salvatore Adamo revine pe scenă. În timp ce următorul său album va fi lansat pe 27 ianuarie, artistul se va afla în turneu în Franța și în străinătate pe tot parcursul anului 2023. Dar, în prezent, este nevoit să încetinească ritmul, din cauza unei noi probleme de sănătate.
Problemele de sănătate îl ajung din urmă pe Salvatore Adamo. Potrivit informațiilor din ziarul „Le Parisien”, cântărețul în vârstă de 79 de ani suferă în prezent de un hematom pe o corzile vocale, care îi provoacă o afonie temporară. Drept urmare, potrivit producătorului său de spectacole francez, Salvatore Adamo este nevoit să îşi anuleze următorul concert programat la Barcelona pe 20 ianuarie. Acum, el speră să se recupereze pentru apariția sa pe scenă programată la Istanbul pe 10 februarie 2023. Punctul culminant al turneului său va fi concertul său la Grand Rex din Paris, pe 18 octombrie 2023.
Pentru moment, interpretul italo-belgian, cunoscut mai ales pentru cântecul „Tombe la neige”, trebuie să se supună tratamentului de recuperare, dar și să vorbească cât mai puțin și pe un ton cât mai scăzut. Această problemă de sănătate are o consecință și asupra promovării noului său album. Acesta din urmă, cel de-al 26-lea album al său și intitulat „In French Please”, va fi lansat pe 27 ianuarie. Astfel, întâlnirile media planificate săptămâna aceasta la Bruxelles pentru a discuta despre aceasta au fost anulate.
De-a lungul vieţii sale, Salvatore Adamo nu a fost ferit de probleme de sănătate. De la vârsta de 7 ani, meningita l-a afectat și l-a obligat să stea câteva luni în pat, supravegheat de mama lui. În 1984, cântărețul, care și-a pierdut sora în 2020, a suferit un infarct. Douăzeci de ani mai târziu, a suferit un accident cerebrovascular (ACV), care a fost urmat de cinci săptămâni de spitalizare. Confruntat cu această succesiune de probleme medicale, Salvatore Adamo este foarte conștient că le datorează „mult medicilor”. Astfel, el nu ezită să aducă un omagiu îngrijitorilor prin muzică .”La sfârșitul ultimei mele convalescențe, am scris ‘Les Cherubs’ ca omagiu adus medicilor care mă salvaseră. L-am cântat la primul meu concert la Mons și niciodată după aceea”, a povestit el într-un interviu acordat ziarului „Le Parisien”, în februarie 2018. (www.gala.fr – 10 ianuarie)/rcostea