Acte normative aflate pe ordinea de zi a şedinţei de guvern

„Radiojurnal” – Realizator: Soldele de grad şi salariile profesionale pentru militari şi poliţişti se vor majora, potrivit unui act normativ ce urmează a fi adoptat astăzi de Guvern. Acestea vor fi actualizate proporţional cu evoluţia salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată. Ce alte acte normative se află pe masa executivului, ne spune Andrei Şerban.
Reporter: Andrei Şerban – Ordonanţa pe care Guvernul vrea s-o adopte se referă la tichetele de 700 de lei care vor fi acordate în această iarnă şi la toamnă pentru a ajuta categoriile defavorizate să poată plăti căldura din iarna aceasta şi iarna viitoare. Actul normativ aduce o serie de clarificări privind mecanismul prin care vor fi distribuiți acești bani, după cum preciza premierul Nicolae Ciucă.
Nicolae Ciucă: Este vorba de clarificarea modului în care se stabilește locul unde vor fi asigurate aceste etichete, în localitățile care nu au reușit încă să finalizeze nomenclatorul stradal. Sunt, de asemenea, proceduri unde mai multe familii locuiesc la aceeași adresă și este important să menționăm că procedura propriu-zisă va începe la 1 februarie.
Reporter: Și tot în ședința de la această oră Guvernul vrea să suplimenteze bugetul Ministerului Energiei cu 335 de milioane de lei, care provin din colectarea impozitului de la companiile care au vândut gaze naturale. Acești bani vor fi folosiți la compensarea prețurilor la energie./dstanesc

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (11 ianuarie)