2023 va fi un an al evenimentelor culturale importante

2023 va fi un an al evenimentelor culturale importante, a anunţat ministrul culturii, Lucian Romaşcanu, invitat la emisiunea „Serviciul de noapte” cu Maria Ţoghină.

La data de 17 februarie va avea loc deschiderea Programului Cultural Timişoara 2023 Capitala Europeană a Culturii, cu peste 50 de evenimente dedicate, iar ministrul a precizat că unele concerte din cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu” se vor desfăşura la Timişoara. El a vorbit, totodată, şi despre alte evenimente culturale ale anului:

Lucian Romaşcanu: Festivalul „George Enescu”, la a 26-a ediție în acest an, în august-septembrie, unde vom avea cele mai mari orchestre din lume. Va fi o premieră, pentru că în „Festivalul Enescu” se va cânta și la Botoșani, locul de naștere a lui Enescu. Avem a 30-a ediție a Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, unde vor veni trupe din toată lumea. Vor fi în continuare TIF-ul, va fi Festivalul Național de Teatru. Cu certitudine vom fi iarăși alături de Petru Hadârcă și de Teatrul Național din Chișinău în septembrie, la reuniunea Teatrelor Naționale, unde se strâng toate teatrele naționale din România. Eu sper să avem tot ce înseamnă teatrul românesc adus la Chișinău.

Realizator: Ministrul Lucian Romaşcanu îşi propune, de asemenea, să aducă actul cultural în atenţia publicului larg, să atragă cât mai mulţi tineri, inclusiv prin promovarea culturii pe canalele digitale, şi a anunţat finanţări consistente pentru evenimentele independente. /cpodea/csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 ianuarie