Zelenski i-a felicitat pe ucraineni cu prilejul Zilei Unităţii Ucrainei

Președintele Volodimir Zelenski i-a felicitat pe ucraineni cu prilejul Zilei Unității Ucrainei şi i-a asigurat că vor obţine victoria în războiul cu Rusia.

„Astăzi (22 ianuarie, n.r.), sărbătorim Ziua Unităţii Ucrainei. Acest eveniment istoric a transmis două înțelepciuni următoarelor generații de ucraineni: dacă lupta nu încetează, mai devreme sau mai târziu, statul unit și independent va fi restabilit; dacă adevărata unitate nu este restabilită, independența va fi pierdută. Noi eram tot timpul la curent cu prima înțelepciune. Iar pe 24 februarie, am demonstrat că ne-am însuşit-o şi pe a doua. Ucraina noastră este unită pentru că este puternică şi este puternică pentru că este unită” – se arată în mesajul transmis de preşedintele ucrainean.

Volodimir Zelenski a remarcat că „fiecare dintre noi nu mai are orașe, sate, străzi străine, pentru că fiecare regiune protejează o altă regiune”. Președintele a mai subliniat că ucrainenii apără totul împreună, ceea ce înseamnă că vor câștiga împreună./sdan/csimion

Agenția de presă RBC – 22 ianuarie