Pentru a marca un an de la invazia Rusiei în Ucraina, Radio România Cultural invită românii să aducă valize la Sala Radio

În 25 februarie, de la ora 19:00, va avea loc un concert-eveniment organizat împreună cu Orchestrele și Corurile Radio România, pe scena Sălii Radio.

Cu titlul Viața într-o valiză, evenimentul va sublinia drama prin care milioane de oameni au fost nevoiți să își părăsească țara, luând cu ei doar o valiză.

Pentru a fi alături de acești oameni, Radio România Cultural îi invită pe toți cei care vor veni la concert să aducă la sediul Radio România din București (intrarea din strada Temișana) valize de care nu mai au nevoie. Ele vor fi așezate pe scenă, în 25 februarie, constituind astfel un simbol al exodului.

„La un an de zile de la începutul războiului, mulți dintre noi am devenit doar spectatori. De parcă ne-am fi obișnuit cu nenorocirea. Pentru a opri dramele, pentru a învăța ceva din ce se întâmplă atât de aproape de noi, este nevoie să nu ne oprim. Avem datoria de a face tot ce putem pentru a opri dezastrul și mai ales pentru a nu uita! Radio România Cultural își folosește arma sa mediatică, o armă simbolică a păcii”, declară Radu Croitoru, managerul RRC.

Cu același prilej, în foaierul Sălii Radio, va fi organizată o expoziție realizată de Fundația Arte și Artiști în Dialog (FAAD), care a suprins imagini dramatice în timpul primelor luni ale exodului ucrainean. Întregul calvar al exilului de la începutul războiului din Ucraina a fost concretizat în această expoziție de pictură și artă contemporană.

„O poetică sumbră însoțește imaginile din expoziție, drama transpare din lucrările fiecărui artist. Fiecare plastician percepe nuanțele suferinței prin propria viziune”, spune Iulia Mihalcea, reprezentanta Fundației Arte și Artiști în dialog, curatoarea expoziției.

Până pe 20 februarie, oricine are o valiză pe care nu o mai folosește, o poate aduce la sediul Radio România din București (intrarea din strada Temișana, la Registratură, program luni-vineri, 9:00-17:00), putând să își exprime în acest fel solidaritatea cu suferința poporului ucrainean.

(Serviciul  Comunicare  și  Relații  Publice – 23 ianuarie 2023)