Meteorologii au emis avertizări de vreme rea

Realizator: Cristina Grecu – Meteorologii au emis miercuri avertizări cod galben de ploaie, ninsoare și viscol, începând din după-amiaza zilei de miercuri până sâmbătă seara.
Robert Mantea, meteorolog al Administrației Naționale de Meteorologie: Vorbim în principal de ninsori abundente la munte, mai ales în Carpații Meridionali. Probabil că până sâmbătă seară se vor depune peste 30-40 de centimetri în acele zone, în timp ce în restul țării vorbim de mai multe fenomene. În seara zilei de miercuri, ploi care pot depune și polei prin Moldova, Transilvania și nord-estul Munteniei, foarte multe ploi pe parcursul zilei de joi în partea de sud a țării, în cantități de peste 25-30 de litri pe metru pătrat. În același timp, joi va sufla și vântul destul de tare, în timp ce, din noaptea de vineri spre sâmbătă și pe parcursul zilei de sâmbătă, vorbim de precipitații care se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Chiar și la București, sâmbătă dimineață ar putea fi prima zi în care ne trezim și am putea vedea primul peisaj mai serios de iarnă din acest sezon. Este probabil ca undeva până duminică dimineață să se strângă în jur de 10 centimetri strat de zăpadă și în zona Capitalei; și, bineînțeles, aceeași situație și pentru zonele din sudul țării, unde ar putea să apară local un strat de zăpadă de 5-10 centimetri.
Realizator: Și Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis miercuri o atenționare cod galben de inundații valabilă în cinci bazine hidrografice – Vedea, Argeș, Prahova, Călmățui și Buzău – dar și pe râurile din Dobrogea, începând de joi dimineață./abranescu/asalar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 ianuarie)