Militarii din Forțele Navale Române desfășoară o misiune cu grad ridicat de risc

Militarii din Forțele Navale Române desfășoară la această oră o misiune cu grad ridicat de risc pentru neutralizarea unei mine marine descoperite mai devreme de Garda de Coastă. Obiectul era în derivă, pe plaja din zona localității Sfântu Gheorghe.
Corneliu Pavel, purtător de cuvânt al Forțelor Navale: Conform procedurilor operaționale, șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait, a ordonat ca intervenția să fie executată de către echipa EOD, specializată în distrugerea dispozitivelor explozive, care se află în serviciul de luptă permanent la Divizionul 175 Nave Scafandri, împreună cu echipa EOD din serviciul de luptă permanent de la Regimentul 307 Infanterie Marină din Babadag. Misiunea se află în curs de desfășurare. Militarii EOD au început deplasarea din garnizoanele Constanța și, respectiv, Babadag, în jurul orelor 13:15 – 13:30, spre locația indicată de polițiștii de frontieră.
Realizator: De la început războiului declanșat de Rusia în Ucraina, pe teritoriul României au fost neutralizate cinci mine marine, pe cel al Bulgariei – cinci, în Turcia – patru, iar în Ucraina – 40, au precizat Forțele Navale, după cum transmite corespondentul RRA Luiza Rosetti./dpop/asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (26 ianuarie)