Prima ediție a Galei Cercetării Românești, organizată în premieră de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării

Ministerul Cercetării Inovării și Digitalizarii anunță o premieră. Gala Cercetării Românești va avea prima ediție în acest an, pe 31 ianuarie, la Ateneul Român, la orele 17. Vor fi premiate realizările celor mai valoroşi cercetători români, din țară și din diaspora.

Această primă ediție se dorește a fi începutul unui eveniment de tradiție, prin care să se recunoască meritele deosebite și rezultatele excepționale din domeniul de cercetare, proiecte aplicate, precum și potențialul de a anticipa și de a aborda provocările viitorului.

Prezența anunțată a prim-ministrului României, Nicolae Ionel Ciucă, la acest eveniment este încă o dovadă a importanței pe care cercetarea o are la cel mai înalt nivel și al aprecierii muncii cercetătorilor români care construiesc viitorul României.

În cadrul evenimentului festiv din acest an se vor acorda premii pentru cercetare și inovare pentru cercetători individuali și echipe de cercetare, atât pentru cei tineri, cât și pentru cei cu experiență. Vor fi două categorii premiate:

  • Categoria I: Cercetători cu experiență
    • Cercetător
    • Echipă de cercetare

  • Categoria II: Tineri cercetători
    • Cercetător
    • Echipă de cercetare

Pentru fiecare categorie, juriul va selecta trei finaliști. Dintre aceștia, în cadrul Galei se va anunța câștigătorul.

Termenul limita pentru depunerea candidaturilor este 18 ianuarie 2023. Toți cei interesați sunt invitați să aplice pe https://galacercetarii.research.gov.ro/. Candidaturile vor fi apreciate de către un juriu în perioada 19-25 ianuarie.

Juriul este format din reprezentanți ai structurilor guvernamentale și neguvernamentale, cu expertiză în domeniul cercetării științifice.

Toate detaliile legate de înscrierea candidaturilor în competiție, participarea la Gala Cercetării Românești și agenda evenimentului, pot fi consultate pe site-ul: https://galacercetarii.research.gov.ro/