Bulgaria se pregăteşte pentru introducerea preţurilor atât în euro, cât şi în leva, din august

Viceprim-ministrul bulgar pentru gestionarea fondurilor europene, Atanas Pekanov, a declarat că atât înainte, cât şi după aderarea Bulgariei la zona euro, autorităţile de reglementare precum Comisia pentru Protecţia Consumatorilor şi Comisia pentru Protecţia Concurenţei vor trebui să ia măsuri foarte clare în direcţia stopării practicilor neloiale şi speculaţiilor.

Pekanov a comentat şi iniţiativa partidului „Renaştere”, care pregăteşte o listă de semnături pentru iniţierea unui referendum împotriva introducerii monedei euro. „Peste tot lansează (partidul Renăsere, n.r.) o serie de mituri şi informaţii false că vom renunţa la politica noastră monetară. Ei bine, am renunțat la aceasta în 1997, când ne-am alăturat Consiliului monetar, un fapt aprobat de societatea bulgară, pentru că a adus stabilitate”, a explicat vicepremierul.

Atanas Pekanov a menţionat că sunt în curs pregătirile pentru introducerea preţurilor în ţară atât în euro, cât şi în leva, din luna august, dacă în iulie se va decide că Bulgaria va intra în zona euro din ianuarie 2024./ddaniela/csimion

www.dariknews.bg – 28 ianuarie