Aplauze pentru Radio România la Gala Cercetării Românești

Aflată la prima ediție, Gala Cercetării Românești desfășurată în seara zilei de 31 ianuarie pe scena Ateneului Român, și-a desemnat câștigătorii. Printre aceștia s-au aflat și doi dintre jurnaliștii Radio România: Corina Negrea și Alex Buzică.

 

Corina Negrea, singurul jurnalist român care transmite de peste 20 de ani decernarea Premiilor Nobel, a fost distinsă, marți, cu un Premiu Special în cadrul premiilor media. Colega noastră este realizatoarea emisiunilor de știință de la Radio România Cultural: „Știința 360”, difuzată zilnic pe frecvențele postului și săptămânal în programul „Diaspora” și producătoarea „Cafenelei de știință”, un proiect special Radio România Cultural.

 

 

Alex Buzică, realizatorul emisiunii ”Internet Café” a primit Premiul Media pentru susținerea digitalizării și promovării cercetării românești.

Aflată sub patronajul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Gala Cercetării Românești își propune să inaugureze o tradiție de recunoaștere la cel mai înalt nivel a meritelor celor care proiectează și construiesc viitorul României și al lumii

La eveniment au fost premiați de către premierul României Nicolae Ciucă și ministrul Digitalizării și Inovării, Sebastian Burduja cei mai buni cercetători români (atât individual cât și echipe de cercetare) din țară și din dispoara.

RADOR – 1 februarie