Festivalul radiofonic Longueur d’Ondes a început

La Brest a început cea de-a 19 ediție a cunoscutului festival radiofonic Longueur d’Ondes. Sute de profesioniști din Franța și din alte țări europene vor anima sau vor asista la atelierele și mesele rotunde care se vor desfășura între 1 și 5 februarie în mai multe puncte iconice ale orașului din nordul Franței. Modalități inovatoare de realizare a emisiunilor, noile platforme de transmitere a informației, dar și istoria profesiei noastre vor fi în dezbatere în aceste zile de festival.
După cum afirmă organizatorii, într-un articol manifest, ”Avem o curiozitate fără limite pentru lumea radioului, care nu încetează să ne uimească, o sete de a merge până la capătul unor puncte de vedere și, când descoperim paleta atât de complexă a modalităților noastre de lucru, realizăm cât de vast este domeniul care ne este atât de drag.
Avem, mai ales, o stare de bine când știm că voi și noi ne vom afla la acest festival încă o dată și că vom fi mereu aici, până la final. Longueur d’Ondes este o bandă (sonoră) și nu un clan”.
Festivalul este organizat de Asociația Longueur d’Ondes, cu sprijinul Ministerului francez al Culturii, al Ministerului francez al Europei și al Afacerilor Externe, al Radio France Internationale și al altor parteneri.

Carmen Ionescu, RADOR