La Chişinău a început cea de-a XX-a ediție a expoziției „Fabricat în Moldova”

„Radiojurnal” – Realizator: La Chişinău a început astăzi cea de-a XX-a ediție a expoziției „Fabricat în Moldova”, cel mai important eveniment dedicat parteneriatelor comerciale. Şapte delegații internaționale, printre care și cea a României, și-au confirmat participarea, precum și peste 300 de agenți economici autohtoni. Corespondenta RRA, Alina Darie, vine cu detalii în radiojurnal.
Reporter: Alina Darie – Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Vaslui este cea care a organizat misiunea economică la Chișinău, unde participă o delegație de 60 de persoane, marea majoritate oameni de afaceri din județele Vaslui, Iași, Botoșani, Prahova și Maramureș. Ionel Constantin, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Vaslui, susține că evenimentul numit „Fabricat în Moldova”, unde sunt prezenți cei mai importanți agenți economici din Republica Moldova, reprezintă o oportunitate deosebită pentru mediul de afaceri.
Ionel Constantin: Pune în lumină favorabilă zona în care trăim, Vasluiul, infrastructura de drumuri, produsele românești, producătorii de vin de pe ambele maluri ale Prutului, parteneriate care sigur vor aduce un plus atât pentru noi, cât și pentru moldoveni.
Reporter: Oamenii de afaceri din județul Vaslui care au mai participat și la celelalte ediții ale evenimentului economic de la Chișinău, numit „Fabricat în Moldova”, au reușit să încheie parteneriate și să stabilească relații de afaceri.
Ionel Constantin: Avem firme de succes. Cei care au venit astăzi aici sunt ocupanții locurilor 1-3 la nivel național, nu la nivel județean. Și aceasta demonstrează pe deplin viabilitate producătorilor de bunuri, producătorilor din confecții, încățăminte, constructorilor de drumuri și nu numai.
Reporter: Expoziția „Fabricat în Moldova” se află anul acesta la cea de-a XX-a ediție și a fost reluată după o pauză de doi ani, cauzată de pandemia de COVID./dstanesc

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (1 februarie)