Preşedintele rus l-a demis din funcţie pe primul adjunct al secretarului Consiliului rus de Securitate, Iuri Averianov

Președintele rus, Vladimir Putin, a semnat un decret de revocare din funcţie a primului adjunct al secretarului Consiliului rus de Securitate, Iuri Averianov. Decretul a fost publicat pe portalul oficial de informații juridice.

Biroul Consiliului de Securitate a anunţat că Averianov, în vârstă de 73 de ani, ”a fost eliberat din funcție, din cauza expirării contractului său de funcționar public federal și transferul la un alt loc de muncă”. Averianov a fost numit asistent al președintelui Partidului Rusia Unită, Dmitri Medvedev, a informat partidul pe canalul său de Telegram.

Averianov îşi va desfăşura activitatea și în grupul parlamentar de coordonare a problemelor operaţiunii speciale ruse din Ucraina, format printr-un ordin al președintelui, va avea statutul de consilier al șefului grupului, secretar al Consiliului General al partidului Andrei Turchak. Averianov a ocupat diverse funcții în Administrația Prezidențială, începând din iulie 2022, a fost vicepreşedinte al Consiliului rus de Securitate timp de mai bine de zece ani.

Înainte de a se alătura Administrației Prezidențiale, din 1994 a predat la Departamentul de Strategie al Academiei Militare a Statului Major al Forțelor Armate Ruse./vdraguta/gpodea

www.interfax.ru – 1 februarie