Reacţie a autorităţilor din Moldova la declaraţii ale ministrului rus de externe

Autorităţile din Moldova au anunţat joi că şi-au ales viitorul ca „parte a lumii libere”, respingând sugestia ministrului de externe al Rusiei conform căreia Occidentul încearcă să transforme micuţa ţară într-un inamic al Rusiei.

Într-un interviu acordat televiziunii de stat ruse, ministrul de externe Serghei Lavrov a spus că Moldova se numără printre fostele republici sovietice pe care Occidentul încearcă să le transforme în dușmani ai Rusiei.

„Respingem categoric declarația șefului diplomației ruse, care nu corespunde realității și face parte din deja binecunoscuta retorică amenințătoare a diplomației ruseşti”, a transmis Ministerul de Externe al Republicii Moldova într-un comunicat. Uniunea Europeană a acceptat Moldova și Ucraina vecină ca membri candidaţi în iunie anul trecut. „Dorim să reamintim părții ruse că drumul pe care îl urmează Republica Moldova este calea aderării la UE. Moldova și-a ales clar viitorul, iar acest viitor face parte din lumea liberă”, se menţionează în comunicatul ministerului./opopescu/csimion

REUTERS – 2 februarie