Ucraina – Chipuri ale războiului

Primul an de război în Europa, cu impact la nivel mondial, se încheie fără un orizont de pace. Jurnalistul IIie Pintea, trimis special al Radio România ActuaIități în Ucraina, împărtășește publicului clipe de emoție, suferință și speranță surprinse în expoziția sa de fotografie, Ucraina – Chipuri ale războiului, care va fi vernisată la Sala Radio din București, joi, 23 februarie 2023, ora 14:00. După aproape două decenii de experiență în calitate de corespondent de război în zone fierbinți, mai ales în Afganistan, IIie Pintea descoperă cu aparatul de fotografiat, în privirea și gesturile simple ale Iocalnicilor, temeiuri pentru prețuirea fiecărei clipe de viață. Ascultătorii Radio România Actualități, și nu numai ei, vor putea participa direct sau vor putea urmări în transmisie video on line pe site-ul www.romania-actualitati.ro această nouă întâlnire cu jurnalistul llie Pintea, pasionat de arta reportajului lucrat atent la fiecare detaliu și îmbogățit deopotrivă cu sunet și imagine.

Evenimentul reprezintă totodată un demers prin care Radio România Actualități aduce un omagiu tuturor victimelor acestui război și se înscrie în seria de manifestări prin care Societatea Română de Radiodifuziune marchează împlinirea unui an de război în Ucraina.

Nu în ultimul rând, expoziția este dovada că a asculta înseamnă și „a vedea” la Radio, iar această semnificație este posibilă atunci când jurnalismul de înaltă clasă depășește la propriu și la figurat granițe sau puncte-limită.

llie Pintea rămâne un excelent exemplu în acest sens. Felicitări!

RADOR (2 februarie 2023)