Festivalul Longueur d’Ondes, ziua a patra

Ziua de sâmbătă, 4 februarie, a fost deschisa de masa rotunda „Spectrul de frecvente după căderea lui Ceausescu”,  susținută de Carmen Ionescu, manager Agentia de presa Rador a Radio Romania, Mihaela Dedeoglu, jurnalist RFI România, și Eugen Lucan, jurnalist Radio Romania Cultural. Discuțiile au fost moderate de cunoscutul sociolog francez, Rose-Marie Lagrave, întemeietorul Scolii doctorale a Facultății de Sociologie a Universității din București.
„Umanizarea informatiei” a fost tema întâlnirii cu jurnalistul Nicolas Teillard, de la France Info, care a relatat experienta sa de corespondent de război în Ucraina. Gazda întâlnirii, Jean Lebrun, producător France Inter. Emisiuni de radio în direct, mese rotunde pe teme de podcast, noi forme de exprimare si difuzare radiofonica, ateliere sonore, ateliere școală pentru copii și tineri s-au aflat în programul zilei de sâmbătă. Menționăm și spectacolul special de creație sonora, oferit de  Marie Guerin, jurnalist și artist, axat pe restituirea memoriei, care a impresionat o audienta numeroasa.
Festivalul radiofonic Longueur d’Ondes se afla la cea de-a 19-a ediție și se desfășoară la Brest, Franța, între 1 și 5 februarie. El reuneste peste 600 de profesionisti ai Radioului.(Carmen Ionescu)
RADOR – 4 februarie