Echipele de salvatori au evacuat în siguranță 58 de persoane blocate la cabana Capra de pe Transfăgărășan

„Radiojurnal” – Realizator: Arina Petrovici-Matei – Echipele de salvatori au evacuat în siguranță 58 de persoane din cele blocate de avalanșă la cabana Capra de pe Transfăgărășan. În unitatea de cazare au rămas în continuare o parte dintre angajați, a declarat pentru Radio România Actualități purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, Isabela Petre-Ifrim.
Isabela Petre-Ifrim: Pentru siguranța lor au fost evacuați și împărțiți în două grupuri, primul format din 17 persoane, iar cel de-al doilea format din 41 de persoane, dintre care 40 de turiști și un angajat al unității respective de cazare. Din informațiile pe care le avem noi în momentul de față, persoanele au fost îmbarcate în două microbuze și într-o autospecială de primă intervenție și comandă și transportate către București și Pitești. În unitatea de cazare mai sunt 10 persoane. Sunt angajați ai cabanei respective.
Realizator: Cabana Capra se află lângă un sector închis al Drumului Național 7C Transfăgărășan, iar poliția face cercetări despre modul în care au ajuns în zonă turiștii. Ei riscă să fie amendați pentru că ar fi urcat pe porțiunea de drum închisă./abranescu/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (5 februarie)