Camera Deputaților a dezbătut moțiunea simplă împotriva ministrului de interne Lucian Bode

Realizator: Amalia Bojescu – Camera Deputaților a dezbătut luni moțiunea simplă depusă de USR și Forța Dreptei împotriva ministrului de interne Lucian Bode, acuzat de plagiat, dar și deratarea aderării României la spațiul european de liberă circulație. În moțiune se arată că Lucian Bode, din funcția de ministru, îi sfidează pe români și nu mai poate reprezenta România în nicio calitate. Deputatul USR, Radu-Dinel Miruță:
Radu-Dinel Miruţă: Fiecare minut pe care îl petrece într-o funcție de demnitate publică reprezintă un minut prea mult pentru onoarea țării și a guvernului ei. Tot în dreptul acestui ministru trebuie trecut eşecul umilitor suferit de România în încercarea de a adera la Schengen. Orice zi cu Bode ministru e o zi în plus de menținere a României în afara spațiului în care se poate călători liber. Românii sunt umiliți la frontiere, companiile au costuri mai mari, însă asta nu pare să miște pe nimeni din arcul guvernamental.
Reporter: Moțiunea simplă este susținută și de parlamentarii AUR. De cealaltă parte, ministrul Lucian Bode a declarat în plen că moțiunea simplă depusă împotriva sa reprezintă un atac politic în scop electoral și nu are legătură cu activitatea desfășurată în fruntea ministerului. El a afirmat că acuzațiile de plagiat privind teza de doctorat nu au lătură cu realitatea. În plus, Lucian Bode susține că România este pregătită să adere la Spațiul Schengen.
Lucian Bode: O țară întreagă a înțeles că Austria a nedreptățit România și am văzut cu toții reacțiile românilor de rând. Știți cine nu a înțeles? Evident, USR nu a înțeles, ca de obicei nimic în afara scandalului, a sabotajului, a ponegririi iraționale a propriei țări. Astăzi, însă niște analfabeți funcționali încearcă să mă denigreze. Mă răstignesc în piața publică cu privire la parcursul meu academic și profesional.
Realizator: PSD și UDMR au ținut activitatea ministrului de interne. Votul asupra moțiunii simple este programat miercuri, transmite redactorul RRA Iulia Gherman./dpop/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (6 februarie)