Preşedintele Zelenski a cerut oprirea zvonurilor care ar putea submina unitatea în războiul împotriva Rusiei

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut marți încetarea răspândirii „zvonurilor sau a oricăror alte pseudoinformații” care ar putea submina unitatea în războiul împotriva Rusiei.

Declaraţiile sale, din cadrul unui discurs către parlament, au părut menite să pună capăt speculațiilor publice cu privire la demiterea ministrului apărării, Oleksii Reznikov, și au subliniat că numai președintele poate lua și anunța astfel de decizii.

David Arahamia, deputat și aliat al președintelui, a declarat duminică că dl Reznikov va fi demis ca urmare a unui scandal de corupție la minister. O zi mai târziu, dl Arahamia a spus că nu vor avea loc schimbări de personal în această săptămână, părând să revină asupra afirmaţiei sale după ce preşedintele Zelenski a păstrat tăcerea cu privire la viitorul dlui Reznikov și după ce alți politicieni au apărat public reputaţia ministrului.

„În sectorul de apărare și securitate, luăm măsuri de personal și instituționale care pot întări poziția Ucrainei la diferite niveluri „, a scris dl Zelenski pe aplicația de mesagerie Telegram, citând discursul său în parlament. „Informațiile necesare cu privire la fiecare astfel de demers, fie el de personal sau instituțional, sunt furnizate la nivelul în care se iau decizii”, a spus el, subliniind că astfel de decizii sunt doar prerogativa președintelui.

Dl Zelenski le-a mulțumit tuturor celor care ajută la păstrarea unității Ucrainei, care a fost invadată de Rusia în urmă cu aproape 12 luni. „Mulțumesc tuturor celor care se abțin de la răspândirea oricăror zvonuri sau a altor pseudoinformații care ar putea slăbi concentrarea poporului nostru în munca lor pentru victoria Ucrainei”, a spus el. „Numai ajutându-ne țara, nepermițând inamicului să se joace cu emoțiile poporului nostru și făcând tot posibilul ca războinicii noștri să aibă mai multe arme putem asigura succesul Ucrainei. Și vom face!”/opopescu/schelaru

REUTERS – 7 februarie