Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a declarat că viitorul Ucrainei este legat de Uniunea Europeană

Cancelarul german, Olaf Scholz, a declarat în Bundestag că, în viitor, Ucraina va merge mână în mână cu Uniunea Europeană și intenţionează să amintească acest lucru la viitorul summit al Consiliului UE de la Bruxelles, transmite RIA Novosti.

Anterior, s-a anunţat că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va sosi, joi, la Bruxelles pentru a participa la un summit extraordinar al Uniunii Europene, care se va desfăşura în perioada 9-10 februarie. „La viitorul Consiliu UE, vom reafirma promisiunea pe care Consiliul a făcut-o ucrainenilor și ucrainencelor în iunie anul trecut, că Ucraina aparține Europei, iar viitorul acesteia este în Uniunea Europeană” – a spus Scholz.

Săptămâna trecută, comentând posibila aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană, Olaf Scholz a declarat că toate statele care doresc să adere la Uniunea Europeană trebuie să respecte în primul rând criteriile statului de drept, drepturile omului, democrația și lupta împotriva corupției.

Amintim că Volodimir Zelenski a semnat pe 28 februarie anul trecut o cerere de aderare a Ucrainei la UE. Șefii de stat și de guvern ai Uniunii Europene la summitul de la Bruxelles din 23 iunie au aprobat acordarea statutului de candidați pentru aderarea la uniune Ucrainei și Republicii Moldova./ssirbu/schelaru

https://www.gazeta.ru/politics/news/2023/02/08/19693981.shtml

www.gazeta.ru – 8 februarie