Sindicaliști ai Federației SANITAS vor continua protestele, cu staționări la sediile partidelor politice

Câteva sute de sindicaliști ai Federației SANITAS, veniți din toată țara, au ieșit și ieri în stradă, la București, pentru a doua zi consecutiv. Aceștia au oprit simbolic în fața mai multor spitale, nemulțumiți de legea salarizării și de subfinanțarea instituțiilor medicale și a asistenței sociale din România. Pe lista revendicărilor se află, în principal, creșterea salariilor din domeniu cu cel puțin 15 % – a precizat liderul sindical, Leonard Bărăscu.
Leonard Bărăscu: Se strâng în continuare semnături la nivelul spitalelor, că ne gândim la o grevă, chiar dacă înseamnă numai o treime din personalul medical, care să aducă un pic mai aproape de normalitate acest guvern, care considerăm că n-a făcut nimic în privința salarizării, unul dintre punctele și obiectivele noastre în acești patru ani. Adică, dacă atunci, o parte din colegi au primit toți banii până la legea care se termina anul ăsta, alții nici măcar n-au fost completați și sumele au fost de 70 de lei, de 80 de lei pentru o infirmieră care are 2300 de lei și lucrează un /…/ de 12 cu 24.
Realizator: Amintim că o delegație a Federației SANITAS a fost primită luni la Guvern de un consilier al premierului, căruia i-au fost transmise revendicările. Sindicaliștii au anunțat că protestele vor continua și astăzi, cu staționări la sediile partidelor politice./lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 februarie