De Ziua Mondială a Radioului, artiștii români vor transmite un mesaj de speranță prin intermediul muzicii

De Ziua Mondială a Radioului, care este marcată mâine, artiștii români își arată solidaritatea cu drama prin care trece Ucraina și vor să dea un mesaj de speranță prin intermediul muzicii.

Toate posturile Radio România vor fi difuza mâine, de la ora 9:30, celebra piesă ‘Heal The World’ – ‘Vindecă Lumea’, lansată la începutul anilor ’90 de Michael Jackson. Dirijorul Big Band-ului Radio România, Simona Strungaru, a reorchestrat această melodie şi mai mulți artiști pop din spațiul românesc au participat la înregistrarea variantei care va fi difuzată mine, alături de Corul de Copii Radio și de Big Band. Simona Strungaru, într-o intervenție de zilele trecute, la postul de radio București FM al Radio România.

Simona Strungaru: Este foarte actual mesajul acestei piese, deşi ea a fost lansată în anii ’90. În continuare sunt probleme și e nevoie de același îndemn pe care piesa îl transmite, dar, pentru că este atât de puternică, sper să aducă acest sentiment de bunătate și să readucă și în generația nouă tot ce mesajul piesei transmite, pentru că este nevoie de empatie și de bunătate și de proiectarea unui viitor senin pentru toată lumea.

Realizator: Difuzarea piesei ‘Heal the World’ pe toate frecvențele Radio România mâine, de Ziua Mondială a Radioului, face parte din suita de evenimente Radio România, care marchează un an de la izbucnirea războiului din Ucraina./lalexandrescu/csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 februarie