Angajaţii vor avea încă două zile libere plătite, de Bobotează şi de Sfântul Ioan Botezătorul

Realizator: Nicoleta Turcu – Angajaţii vor avea încă două zile libere plătite, în 6 şi 7 ianuarie. Camera Deputaţilor a adoptat astăzi proiectul legislativ prin care Boboteaza şi Sfântul Ioan Botezătorul devin sărbători legale. Marea majoritate a votat pentru, dar au fost şi parlamentari care nu au susţinut iniţiativa legisaltivă propusă de PSD. Deputatul USR Cristian Seidler a criticat proiectul şi a atras atenţia că nu există un studiu de impact asupra pieţei muncii pentru o astfel de măsură.
Cristian Seidler: Acest proiect de lege ar fi putut fi adoptat la fel de bine, la finalul anului trecut, pentru a putea fi aplicat în acest an doar că acest an nu este unul electoral. 2024 va fi un an electoral. Ăsta este singurul motiv pentru care doriți să acordați încă două zile libere plătite de angajatorii din România.
Realizator: Proiectul a fost adoptat şi de Senat, aşa că actul normativ va fi transmis președintelui, pentru promulgare, transmite reporterul RRA, Cătălin Purcaru. Anul acesta, salariaţii au, legal, pe lângă concediu de odihnă, încă 15 zile libere, dintre care unele au fost în ianuarie./fdiaconu/sdm2

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 15 februarie)