Influența sancțiunilor Occidentului asupra Federației Ruse va crește cu timpul (Victoria Nuland)

Gradul de influență al sancțiunilor occidentale asupra Rusiei va crește cu trecerea timpului, a declarat adjunctul secretarului de stat al SUA pentru probleme politice, Victoria Nuland, vorbind la seminarul consacrat conflictului din Ucraina, desfășurat la Fundația Carnegie de la Washington.

După cum transmite Tass, preluată de Rosbalt, în acest fel a răspuns Nuland la întrebarea de ce sancțiunile introduse nu au dus la încetarea operațiunii militare speciale rusești din Ucraina, iar Fondul Monetar Internațional (FMI) a majorat așteptările în ceea ce privește econiomia Rusiei în 2023. „Aș spune că sancțiunile nu au fost niciodată un instrument cu acțiune rapidă. Ele nu au fost astfel în niciunul dintre cazurile când au fost aplicate”, a subliniat diplomatul american. Măsurile de sancționare ale Occidentului adoptate împotriva Rusiei în sectorul bancar „nu au fost niciodată aplicate înainte, cu excepția Iranului și a Coreii de Nord”, a arătat Nuland. Influența restricțiilor introduse se manifestă deja, dar cu trecerea timpului gradul lor de influență va crește, a declarat adjunctul secrretarului de stat al SUA.

Nuland a remarcat faptul că, potrivit datelor administrației americane, conducerea Rusiei folosește pentru operațiunea militară specială fonduri pe care le-ar fi putut investi în domeniul învățământului și în infrastructură. Anterior se comunicase că Nuland a anunțat „un nou pachet imortant de sancțiuni” din partea SUA și a partenerilor din G7 înainte de marcarea începutului operațiunii militare specaile a Rusiei în Ucraina./snicolau/schelaru

https://www.rosbalt.ru/world/2023/02/17/1983916.html

www.rosbalt.ru – 17 februarie