Invitație vernisaj expoziție de fotografie ”Chipuri ale războiului”

Societatea Română de Radiodifuziune are onoarea să vă adreseze invitaţia de a participa la vernisajul expoziţiei de fotografie ”Ucraina – Chipuri ale războiului”, a jurnalistului Radio România Actualităţi, Ilie Pintea, ce va avea loc joi, 23 februarie 2023, ora 14:00, în foaierul Sălii Radio din strada General Berthelot nr. 60-64, sector 1, Bucureşti.

Se împlineşte un an de război în Europa, cu impact la nivel mondial.

După o experienţă de peste 20 de ani în calitate de corespondent de război în zone fierbinţi ale lumii, Ilie Pintea, trimis special Radio România Actualităţi pe frontul din Ucraina, surprinde cu aparatul de fotografiat, în privirea şi gesturile simple ale localnicilor, temeiuri pentru preţuirea fiecărei clipe de viaţă.

Vernisajul expoziţiei va fi transmis video, în direct pe site-ul www.romania-actualitati.ro şi pe paginile oficiale ale reţelelor de socializare Radio România.

Expoziţia este parte din seria de evenimente prin care Radio România reflectă implicaţiile pe care războiul din Ucraina continuă să le aibă în realitatea românească și, implicit, în cea europeană:

  • Radio România Cultural și Orchestrele și Corurile Radio organizează, la Sala Radio, pe 25 februarie, de la ora 19.00, recitalul “Viața într-o valiză”, dedicat celor care au trebuit să plece cu “viața într-o valiză”, și ai cărui protagoniști vor fi violonistul Alexandru Tomescu, violoncelistul Răzvan Suma și pianista Sînziana Mircea;
  • Începând cu 25 februarie, Sala Radio găzduiește și Expoziția de pictură și artă contemporană “Viața într-o valiză”. De-a lungul ultimului an, proiectul inițiat de actrița Iulia Mihalcea și regizorul Iulian Furtună a urmat traseul Paris – Berlin – Viena – București – Constanța – Tulcea;
  • Totodată, în foaierul Sălii Radio vor fi proiectate fragmente din filmul documentar realizat de Iulian Furtună și va avea loc un performance susținut un grup de tineri, coordonați de coregraful Daniel Pop.
  • București FM și Agenția de Presă RADOR au lansat site-ul știrilerăzboiului.ro. Platforma conține o sinteză a știrilor transmise în prima lună de război din perspectivă politică, militară, economică, socială și de mediu, dar și interviuri cu Ilie Pintea, Alex Buzică și Mario Balint, cei trei corespondenți de război ai Radio România Actualităţi. Site-ul stirilerazboiului.ro este o sursă de documentare utilă tuturor celor care vor să afle ce s-a întâmplat în primele 30 de zile ale războiului ruso-ucrainean.

În speranţa că veţi da curs invitaţiei, aşteptăm confirmarea dumneavoastră la adresa comunicare@radioromania.ro

RADOR (20 februarie 2023)