Dragobetele, sărbătoarea iubirii în cultura română, vine cu delicate flori de primăvară pe care Romfilatelia vi le trimite vineri, 24 februarie a.c., în frumoase buchete pe timbrele cu valoarea nominală de 3 lei, 9 lei și 11 lei, într-o nouă emisiune filatelică intitulată Florile Iubirii.

Lalele, narcise, magnolii, bujori vă așteaptă să le descoperiți pe cele 3 timbre ale emisiunii, pe plicul „prima zi”, minicoli și pe mapa filatelică  specială în care veți regăsi, într-o frumoasă prezentare grafică, un mărțișor în folio aur. Pasionații de maximafilie se vor bucura de un set de cărți poștale maxime.

Un dar care ne amintește de soare, de cer senin, de primăvară…. „Ger, zăpadă, tot s-a dus,/Primăvara vine!/Răsărit-ați mândre flori,/Și prin zări se văd cocori,/Verde-i jos, senin e sus/Căci e cald și bine”, ne avertiza cândva G. Coșbuc, căci toată bucuria, toată lumina, toată exuberanța acestui anotimp se regăsesc în parfumul florilor, în tandrețea ploii, în eternul dans al inimilor îndrăgostite. „Răsărit-ați mândre flori”, dar ce flori? Lalele? Sau poate flori de măr?

Dar narcisele atât de prețuite de noi toți? Cultivate în grădină sau așezate în glastră, florile ne răsfață cu parfumul lor adăugând vieții noastre bucuria și farmecul de care avem nevoie. Dăruite în buchete mai mari sau mai mici, încrustate pe diverse obiecte sau dăltuite în piatră, aplicate pe timbre ori cântate de poeți din cele mai vechi timpuri până azi, ne fascinează, ne copleșesc cu parfumul, cu formele și culorile lor venind, parcă, să-i dea omului întâlnirea cu cerul și pământul.

În timp ce „Pe strada mare,/Ies flori înalte la plimbare/În rochii de sezon, uşoare,/Cu toate că-i o vreme aşa de schimbătoare”, ne asigura și Topârceanu la rândul său, cu un ochi avizat și cu gândul la celelalte flori ce dau farmec zilelor și anotimpurilor, fetele…

Da, pe strada mare a sufletului nostru a venit primăvara….

Emisiunea va fi disponibilă de vineri, 24 februarie, în rețeaua magazinelor Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul nostru online:  http://romfilatelia.ro/store/.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați Biroul Relații Publice:

Tel: 021 / 336 93 92

pr@romfilatelia.ro