Consultări tehnice ale experţilor şi responsabililor ucraineni şi români, legate de lucrările pe Canalul Bâstroe

Experții și responsabili ucraineni și români au astăzi consultări tehnice legate de îngrijorările autorităților de la București că Ucraina ar adânci prea mult Canalul Bâstroe al Dunării.

Anunțul a fost făcut de ambasadorul Ucrainei la București, Ihor Prokopchuk, care a precizat că la discuții participă și ministrul infrastructurii de la Kiev. Va fi o bună ocazie ca părțile implicate să schimbe informații concrete despre lucrări, a spus ambasadorul ucrainean.

Ihor Prokopchuk: Au fost o serie de pași care s-au făcut de ambele părți în legătură cu activitățile desfășurate de Ucraina pentru a menține navigabilitatea pe canal. Aceasta va fi o bună ocazie pentru cei implicați, profesioniști, specialiști să schimbe informații concrete despre lucrările efectuate și despre următorii pași.

Realizator: Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că mandatul experților români este de a se permite țării noastre să facă măsurători pe canal pentru a verifica adâncimea. Despre situația pe Canalul Bâstroe se interesează și Comisia Europeană. Reprezentanți ai executivului comunitar vor discuta și cu partea română și cu cea ucraineană pe această temă, a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă: Ceea ce vă pot spune este că, la nivelul ministerelor de linie – Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Mediului, Ministerul Transporturilor – sunt activități bilaterale la nivel tehnic, se discută și se caută lămurirea datelor legate de ceea ce s-a întâmplat pe Canalul Bâstroe. Totodată există și o implicare a Comisiei Europene care, în perioada imediat următoare, va veni să discute cu ambele părți./csimion/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 martie