Greve şi proteste în Grecia, pe măsură ce furia creşte în urma accidentului feroviar

Salariaţii căilor ferate şi-au prelungit greva pentru a doua zi, vineri, şi au fost organizate mai multe proteste, pe fondul furiei legate de un accident feroviar devastator care a dus la decesul a 57 de persoane, printre care şi numeroşi studenţi.

Vagoanele au fost aruncate de pe şine, zdrobite şi cuprinse de flăcări când un tren de pasageri de mare viteză, cu mai mult de 350 de persoane la bord, a intrat în coliziune frontală cu un tren de marfă, în cursul zilei de marţi. „Federaţia a tras semnale de alarmă de mulţi ani, dar nu a fost luată niciodată în serios” a comunicat principalul sindicat al salariaţilor căilor ferate, cerând o întrunire cu noul ministru al Transporturilor, numit după accident, cu sarcina de a se asigura că o astfel de tragedie nu se va repeta.

Sindicatul a transmis că doreşte un program clar al implementării protocoalelor de siguranţă. Întrebările legate de accident – care a avut loc în timp ce cele două trenuri se aflau pe aceeaşi şină – includ şi problemele de semnalizare şi mentenaţă. /aionita/lalexandrescu

REUTERS – 3 martie