Va fi dezbătută moțiunea simplă inițiată de opoziție împotriva ministrului muncii

Realizator: Cătălin Gomboş – La Camera Deputaților va fi dezbătută astăzi moțiunea simplă inițiată de opoziție împotriva ministrului muncii, Marius Budăi. Dezbaterile au loc în contextul în care proiectul de lege privind pensiile speciale este în continuare blocat în parlament. Are detalii Alina Bordeiașu:
Reporter: Proiectul de lege care ar trebui să diminueze cheltuielile cu pensiile speciale se află în dezbaterea comisiilor parlamentare din Senat, în așteptarea unui impact bugetar din partea Ministerului Finanțelor. Documentul este jalon în PNRR și trebuie adoptat până la finalul acestei luni. În caz contrar, România riscă să piardă fonduri europene importante. În context, ministrul PSD al muncii, Marius Budăi, trebuie să vină în fața deputaților să dea explicații în privința reformei sistemului de pensii. Astăzi, de la ora 16:00, este programată dezbaterea moțiunii simple depuse de USR și Forța Dreptei împotriva ministrului muncii, acuzat că nu a elaborat un proiect corect de eliminare a pensiilor speciale. La ora guvernului din Senat este așteptat ministrul finanțelor, Adrian Câciu, pentru a explica de ce deficitul bugetar al României a atins niveluri record, iar costurile de finanțare sunt unele dintre cele mai mari din Uniunea Europeană. Potrivit grupului USR din Senat care a făcut această invitație, ministrul finanțelor trebuie să vină cu clarificări și în privința companiilor cărora li se va aplica taxa de solidaritate.
Realizator: Tot în această săptămână, parlamentul trebuie să voteze noul președinte al Autorității Electorale Permanente./dpop/asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (6 martie)