A XX-a ediție a Cupei memoriale “Ioan Tănase” la Pocei (Pocsaj), Ungaria

Vineri, 10 martie 2023, la invitația Autoguvernării pe Țară a Românilor din Ungaria, consulul general al României la Gyula, Florin Vasiloni, a participat la a XX-a ediție a competiției de fotbal în sală “Cupa Memorială Ioan Tănase”(Janos Tanaszi), desfășurată în mod tradițional la Școala din Pocei (Pocsaj), județul Bihorul Unguresc (Hajdu Bihar).
11 unități de învățământ, de la școli bilingve ale comunității românești din Ungaria, sau școli la care lb. română se predă ca obiect de studiu, au trimis echipele de forbal în sală la această competiție. Regretatul Ioan Tănase, decedat în anul 2005, a fost inițiatorul acestui concurs. Între altele, a ocupat funcția de vicepreședinte al AȚRU. La eveniment au fost prezenți liderii ATRU: președintele Gheorghe Cozma, vicepreședintele Bertold Netea: Traian Cresta, purtătorul de cuvânt al românilor în Parlamentul Ungariei; Istvan Vitanyi, deputat ungar; Roland Szollosi, primarul comunei Pocei; Maszu Jenone, președintele Autoguvernării Românești din Pocei (sora regretatului Ioan Tănase) etc.
În marja competiției, oficialii prezenți au depus coroane de flori la mormântul lui Ioan Tănase, situat în cimitirul bisericii greco-catolice din localitatea Pocei.