Femeile vor putea înota topless în piscinele din Berlin

Femeile vor putea acum să înoate topless în piscinele din Berlin, a anunțat joi, în numele luptei împotriva discriminării între bărbați și femei, direcția piscinelor din capitala Germaniei. Acest anunț vine ca urmare a unei sesizări făcută la biroul din Berlin care luptă împotriva discriminării de către o femeie care s-a simțit discriminată în comparație cu bărbații care pot înota cu pieptul gol.
„În urma sesizării, compania Berliner Bäder-Betriebe va aplica în viitor regulamentele sale interne și reglementările sale privind băile în așa fel încât să respecte egalitatea de gen”, a anunțat conducerea într-un comunicat. „Înotul cu pieptul descoperit va fi posibil în viitor pentru femei sau pentru persoanele cu tipuri de piept feminin”, a spus ea.
Serviciul de mediere anti-discriminare al orașului Berlin „a salutat cu căldură” această decizie. „Este vorba acum de aplicarea concretă a reglementărilor și de a nu mai pronunța expulzarea sau interzicerea accesului”, argumentează directorul acestuia, Doris Liebscher, într-un comunicat de presă. (www.lesoir.be – 9 martie)/rcostea