OZN-uri pe cerul Californiei: Dâre misterioase de lumină au fost filmate de rezidenți

Dâre misterioase de lumină au fost văzute, vineri seară, pe cerul Californiei, în zona Sacramento, uimind câteva persoane care sărbătoreau Sf. Patrick, și care au publicat, apoi, videoclipul evenimentului spectaculos pe rețelele de socializare.
Jonathan McDowell, astronom la Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics, este 99,9% sigur că are o explicație: este vorba despre resturi spațiale care ardeau și se dezintegrau pe măsură ce reintrau în atmosferă. Fragmente dintr-un vechi sistem de comunicații inter-orbital japonez, folosit pentru a transmite informații de la Stația Spațială Internațională către un alt satelit, care, la rândul său, le transmitea pe Pământ. Sistemul a devenit învechit odată cu dezafectarea satelitului în 2017 și a fost expulzat din ISS în 2020, pentru a elibera spațiu.
US Space Force a confirmat ruta de întoarcere deasupra Californiei, iar ora este compatibilă cu momentul în care persoanele au asistat la eveniment. Rămășițele în flăcări ale acestui obiect de 310 de kilograme au creat un „spectacol de lumini pe cer”, a spus McDowell, arzând la aproximativ 60 de kilometri înălțime, în timp ce călătorea cu mii de kilometri pe oră. Totodată, unii oameni rămân cu îndoieli. (www.rainews.it – 19 martie 2023)/oavram