Debutul emisiei RRM la Iași; recitalul violonistului Alexandru Tomescu

Festivalul propus de Radio România Muzical cu prilejul lansării frecvenței 95.4 FM la Iași a continuat joi, 23 martie, cu un recital susţinut de violonistul Alexandru Tomescu alături de pianista Iulia Toma. În sală a fost prezent şi colegul nostru Lucian Haralambie.

„Minunat! Au făcut o echipă perfectă cei doi. Pianista, cu toate că este tânără, a reușit să-l acompanieze extraordinar pe experimentatul violonist Alexandru Tomescu. Cred că era și timpul pentru această frecvență. Este binevenită mai ales pentru iubitorii de muzică.” – Iacob Lucian, profesor de vioară la Colegiul „Octav Băncilă” din Iași

„E foarte greu să vorbești despre Alexandru Tomescu. El este acum pentru mine un zeu. Eu am studiat în conservatorul ăsta și am auzit foarte mulți violoniști în viața mea, dar cu atâta vivacitate… și, încă o chestiune… și-a găsit o acompaniatoare deosebită. Eu vă doresc un viitor bun.” – Viorel Mărui, profesor de muzică

„Alexandru Tomescu este un violonist excepțional. Chiar dacă n-ai fi în domeniu și chiar dacă n-ai asculta muzică, oricum te-ar surprinde.” – Păduraru Ionuț, clasa a X-a la Școala de muzică „Octav Băncilă”.

Sunt opinii după recitalul „Salut d’amour” ce a avut loc ieri seară, 23 martie, la Casa Balş din Iaşi.

Violonistul Alexandru Tomescu, solist-concertist al Orchestrelor Radio România, şi pianista Iulia Toma au fost protagoniştii celui de-al doilea eveniment din cadrul festivalului organizat în aceste zile de Radio România Muzical alături de principalele instituții muzicale ieșene, pentru a marca debutul emisiei pe o nouă frecvență, la Iaşi. Ne-am bucurat de un program cu lucrări de Jules Massenet, Fritz Kreisler, Edward Elgar, Camille Saint-Saëns și Cesar Franck.

La finalul acestui eveniment violonistul Alexandru Tomescu a declarat: „A fost o atmosferă foarte frumoasă, foarte intensă. Mă bucur mult că am putut aduce această muzică cu un mesaj al iubirii aici, la Iași, la inaugurarea noii frecvențe a postului meu de radio preferat, Radio România Muzical. Mi-am dat seama, evident, că practic toată muzica vorbește despre iubire, dar piesele pe care le-am ales pentru seara aceasta au avut o conexiune directă cu tot ce înseamnă acest sentiment care ne animă pe fiecare dintre noi.”

Cel de-al treilea eveniment din cadrul Festivalului organizat de Radio România Muzical la Iași va avea loc astăzi, 24 martie. Cei 26 de ani de existență ai postului vor fi aniversați printr-un concert susținut de Orchestra simfonică a Filarmonicii „Moldova”. De la ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenților din Iași, ansamblul va fi dirijat de Tiberiu Soare, iar solista serii va fi pianista Alexandra Dariescu. Concertul poate fi ascultat live frecvențele Radio România Muzical.

Radio România Muzical

RADOR – 24 martie