DEZBATERE MEDIA ȘI COMUNICAREA ÎN ERA DIGITALĂ. TRANSFORMAREA MODERNĂ A JURNALISMULUI.

COFERINȚA JURNALISTULUI ITALIAN MARIO CALABRESI LA FACULTATEA DE JURNALISM ȘI ȘTIINȚELE COMUNICĂRII (FJSC)

Ambasada Italiei la București și Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București vă invită vineri, 31 martie, ora 14:00 la conferința susținută de jurnalistul italian Mario Calabresi cu titlul: Media și comunicarea în era digitală. Transformarea moderană a jurnalismului.
Evenimentul va avea loc în sediul din Complex Leu, etaj 6, sala 612. Dezbaterea va avea loc în limba engleză. Conferința începe la ora 14.30, iar intrarea în sală se va face între orele 14:00 și 14.30.
Mario Calabresi este un jurnalist şi scriitor italian, CEO şi co-fondator al agenției de producție a podcasturilor, Chora. A condus cotidianele La Stampa și La Republica, la ultimul fiind și redactor-şef. A lucrat pentru agenția italiană de presă ANSA. A colaborat cu Google pentru a crea Digital News Initiative, organizația europeană ce susține şi finanțează jurnalismul de calitate.
Moderator al evenimentului este conf. univ. dr. Antonio Momoc, decan FJSC.

“Serile FJSC” aduc ȋn fața studenților modele profesionale din jurnalism, relații publice şi publicitate. Printre acești invitați care au contribuit la formarea profesională a studenților FJSC se numără Andi Moisescu, Andreea Esca, Adelin Petrișor, Petrișor Obae. Intrarea este liberă.
Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universității din București este prima facultate de jurnalism înființată după 1989, prin Hotărârea de Guvern nr. 55 din 19.01.1990, fiind recunoscută pe plan naţional şi internaţional drept un spaţiu al formării profesionale pentru domeniul ştiinţe ale comunicării, la cele mai înalte standarde.
Profesionalizarea presei, responsabilitatea față de interesul public, etica profesională în comunicarea publică, educația media, combaterea dezinformării reprezintă valorile prin care încurajăm o cultura politică a participării democratice. Misiunea FJSC este una strategică de formare a unor jurnaliști și comunicatori responsabili cu obiectivul major al informării corecte a opiniei publice, al promovării valorilor libertății și democrației contemporane.

29.03.2023