Majoritatea regiunilor țării sunt în continuare sub incidența unor avertizări de vânt și ninsori

„Radiojurnal” – Realizator: Cristina Grecu – Majoritatea regiunilor țării sunt în continuare sub incidența unor avertizări de vânt și ninsori. În cea mai mare parte a Moldovei, în Carpații Meridionali și Orientali este cod portocaliu de ninsori abundente și viscol, iar în Muntenia, Dobrogea și local în Oltenia și Moldova este cod galben. Și la munte, în Transilvania și local în Maramureș vor predomina ninsorile, care vor fi temporar viscolite. Astfel, vremea se va menține rece și în următoarele zile. Oana Păduraru de la Administrația Națională de Meteorologie ne spune mai multe.
Oana Păduraru: Aceste coduri sunt valabile până la ora 14:00, dar asta nu înseamnă că vremea se va îndrepta în zilele următoare, pentru că ne așteptăm în continuare la episoade cu precipitații sub formă de ninsoare, în special în regiunile din jumătatea de nord a țării și în zonele montane. Vor mai fi și unele intensificări ale vântului. Valorile se vor menține până spre finalul acestei săptămâni sub cele normale pentru această perioadă, dar, la finalul acestei săptămâni, se pare că treptat valorile vor fi în ușoară creștere și se vor apropia de cele normale. Maximele, totuși, nu vor urca mai sus de 15-16 grade.
Realizator: Pe mai multe drumuri din țară se circulă în condiții de iarnă, iar pe Valea Oltului și în Clisura Dunării circulația este îngreunată din cauza alunecărilor de teren, dar și a căderilor de pietre de pe versanți, în urma precipitațiilor abundente. Din cauza viscolului și a vizibilității reduse, se circulă cu restricții în județele Harghita și Neamț. Se acționează cu utilaje în zonele cu probleme, anunță Compania Națională de Drumuri./abranescu/asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (5 aprilie)