Papa Francisc a făcut un nou apel la pace și a îndemnat la păstrarea speranței, la Slujba de Înviere

La Vatican, Papa Francisc a oficiat Slujba de Înviere în Bazilica Sfântul Petru. Suveranul Pontif a făcut un nou apel la pace și a îndemnat la păstrarea speranței. Corespondenta noastră, Elena Posternicu, relatează.
Reporter: Aproximativ 8.000 de credincioși au asistat în Bazilica San Pietro la slujba din noaptea de Paște, prezidată de Papa Francisc, care, în predica sa, s-a declarat sătul de o lume în care prevalează legea celui mai puternic.
Papa Francisc: Şi noi, dacă am fost cuprinși, asupriţi de tristețe, umiliți de păcat, amărâți de vreun eșec sau asaltați de vreo îngrijorare, am simțit gustul amar al oboselii și am văzut stingându-se bucuria din inima noastră. Uneori am simțit pur și simplu oboseala de a duce mai departe viața de zi cu zi, obosiți să fim în prima linie a riscului, în fața zidului de cauciuc al unei lumi în care legile celor mai deștepți și a celor mai puternici par să prevaleze întotdeauna. Alteori ne-am simțit neputincioși și descurajați în fața puterii răului, a conflictelor care sfâșie relațiile, ale logicii calculului și a indiferenței, care par să guverneze societatea, al cancerului corupției, al răspândirii nedreptății, a vânturilor îngheţate ale războiului.
Reporter: După Sfânta Liturghie, care se va desfăşura în Piața San Pietro, împodobită cu peste 35.000 de plante ornamentale și flori trimise din Olanda, Papa Francisc, conform tradiției, va adresa binecuvântarea „Urbi et Orbi”, din balconul bazilicii./avladucu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI , 9 aprilie