Recomandări privind siguranţa alimentară a vopselei pentru ouă

Realizator: Cristian Bâcâin – Zilele acestea, creştinii ortodocşi şi greco-catolici încep pregătirile pentru masa de Paşte. De pe aceasta nu vor lipsi ouăle roşii, iar specialiştii avertizează că pe piaţă se găsesc multe tipuri de vopsele de ouă care nu sunt bune pentru sănătate. Preşedintele InfoCons, Sorin Mierlea, are câteva recomandări:
Sorin Mierlea: Să fie vopseaua alimentară, s-o cumpărăm pentru acest lucru, să nu luăm vopsea de maşină, vopsea de garduri, de mai ştiu eu ce, fiindcă poate să fie toxică. Multe dintre vopselurile care sunt puse, vopselurile alimentare au fost mulţi aditivi coloranţi în cadrul vopseluri; să luăm vopseluri cu cât mai puţini aditivi, ca, practic, cumulul acelor aditivi cu aditivii din muştar, aditivii din drob, aditivii din băutura carbogazoasă, din ketchup, din maioneză, ce mai avem pe masa de Paşte, să nu ajungem să fie mult prea mulţi. Fiindcă vopsim ouăle, ne rămâne vopsea pe mână când ciocnim ouăle, vopseaua se transferă şi nouă, aşa că acea vopsea trebuie să îndeplinească toate caracteristicile din punct de vedere al siguranţei alimentare.
Realizator: Cei intersaţi de siguranţa alimentelor şi a altor produse pe care doresc să le cumpere le pot verifica pe aplicaţia InfoCons, care conţine informaţii despre compoziţie şi riscurile utilizării, dar şi date despre alertele emise la nivel european vizavi de calitatea unor produse./lcoman/asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (10 aprilie)