Creştinii ortodocsi, greco-catolici si neoprotestanţi din România celebrează Învierea Domnului

Creştinii ortodocsi, greco-catolici si neoprotestanţi din România celebrează astăzi Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare creştină. La miezul nopţii credincioşii au primit lumină de la preoţi şi au ascultat în faţa bisericilor relatarea evanghelică despre Învierea Domnului. Remus Radulescu aduce în Radiojurnal atmosfera sărbătorii de la Catedrala Patriarhală din capitală.
Reporter: Chemarea spre lumina care îl simbolizează pe Hristos Înviat a fost rostită de patriarhul Daniel. Credincioşii prezenţi în număr mare în faţa catedralei şi-au aprins lumânările şi au intonat alături de corul patriarhiei, imnul sărbătorii. În predica sa, patriarhul Daniel a explicat cum Învierea Domnului a dat o nouă orientare vieţii creştinului şi un nou înţeles morţii.
Patriarhul Daniel: Creştinul este tot timpul plin de speranță, plin de bucurie, este plin de nădejdea că moartea este doar o trecere, moartea fizică și că viitorul definitiv sau ultim al omului este împărăția lui Dumnezeu, intrarea fiecărui om în bucuria, pacea şi slava Preasfintei Treimi./bcodreanu/dstanesc

RRA – 16 aprilie